Abdulkadir Selvi: İmamoğlu davet ederse kabul etmeyeceğim

Yayın tarihi: 9 Mayıs 2022 Pazartesi 9:35 am - Güncelleme: 9 Mayıs 2022 Pazartesi 10:25 am

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, Karadeniz turunda Nagehan Alçı ile çekildiği fotoğraf üzerine gelen eleştirilere,  “Bugün Nagehan Hanım gelmiştir, yarın örneğin Abdülkadir Selvi’yi davet etmek istiyorum” diyerek yanıt vermişti. Selvi, İmamoğlu’nun daveti ve kendisi hakkındaki sözlerine”İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanlığı adaylığı mücadelesine malzeme olmaya niyetim yok. O nedenle İmamoğlu davet ederse kabul etmeyeceğim” ifadeleri ile karşılık verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Karadeniz turunda iktidara yakınlığı ile bilinen Nagehan Alçı ve Ertuğrul Özkök’ü davet edip aynı fotoğraf karesinde yer alması eleştirilere yol açmıştı. İmamoğlu gelen tepkilere “Vız gelir, tırıs gider” şeklinde yanıt verdikten sonra özür dilemişti.

İmamoğlu, “Bugün Nagehan Hanım gelmiştir, yarın örneğin Abdülkadir Selvi’yi davet etmek istiyorum. Çünkü beni, iki yıldır bir görevli gibi Genel Başkan’ımla kavga ettirme çabasında bir insan. Gelsin bakalım ben öyle biri miyim?” ifadelerini kullanmıştı.

ABDULKADİR SELVİ, İMAMOĞLU’NUN DAVETİNE GİDECEK Mİ?

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, “İmamoğlu’nun davetine gidecek miyim” isimli köşe yazısında İmamoğlu’nun kendisi hakkındaki sözlerine ve davetine yanıt verdi. Selvi’nin yazısında İmamoğlu’nun daveti ile ilgili bölüm şöyle:

“Peki bu açıklama karşısında ne hissettim? Samimi olarak söyleyeyim. Gereksiz bir tartışmaya malzeme yapılmak istendiğimi hissettim. Gezi daveti böyle mi yapılır? Güya ‘Siz Nagehan Hanım’a itiraz ediyorsunuz ama ben daha ötesini, Abdulkadir Selvi’yi davet edeceğim. Siz o zaman görün’ der gibi bir üslup nedir Allah aşkına?”

“İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, bir gazeteciyi gezisine davet edemez mi? Eder, cumhurbaşkanı adaylığı için bir hareket başlatan Ekrem İmamoğlu gezisine bir gazeteciyi davet edemez mi? Eder, beni davet etmesinde bir sakınca var mı? Yok. Ben İmamoğlu’nu izleyip yazamaz mıyım? Yazarım. Çünkü bu benim görevim. Ama tarz bu olmamalı. Ama gazeteci bir kavganın ortasına sürülen malzeme olmamalı. Bu bir. İkincisi ise İmamoğlu beni ilk kez davet etmiyor ki.”

“(…) İmamoğlu, beni davet edeceğini açıkladığı konuşmasında, “Çünkü beni, iki yıldır bir görevli gibi Genel Başkan’ımla kavga ettirme çabasında bir insan” diyor. Sanki Kılıçdaroğlu ile abi-kardeş gibiler ama ben aralarını açıyorum.”

“(…) İmamoğlu beni gezisine davet edemez mi? Eder. Normalde ben gider miyim? Giderim. Ama İmamoğlu’nun içine girdiği tartışmalı durumdan kurtulmak için benim adımı kullanması hiç şık olmadı. Normalde giderim. Ama böyle yaptığı için gitmem. İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanlığı adaylığı mücadelesine malzeme olmaya niyetim yok. O nedenle İmamoğlu davet ederse kabul etmeyeceğim. Gazetem Hürriyet bana her türlü imkânı sunuyor. Cumhurbaşkanı seçimindeki önemli siyasi figürlerden biri olduğu için İmamoğlu’nu izlerim, yazarım, yorumlarım. Doğrusuna doğru derim, yanlışını eleştiririm. Çünkü bu benim görevim. ”

İmamoğlu: “Vız gelir tırıs gider” sözlerimden dolayı özür diliyorum