Özgür Özel yola çıkıyor! ‘Zoomcuların büyük kısmı yanında olacak’

Yayın tarihi: 14 Eylül 2023 Perşembe 11:21 pm - Güncelleme: 14 Eylül 2023 Perşembe 11:34 pm

CHP Genel Merkezi’nde genel başkanlığa adaylığını açıklayacak olan Özgür Özel‘in kadrosunda kimlerin olacağı merak konusu. Gazeteci Canan Kaya, zoom toplantısına katılan isimlerin büyük kısmının Özel’le olacağını söyledi.

Kaybedilen cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrası ‘değişim’ tartışmalarının sürdüğü CHP’de CHP Grup Başkanı Özgür Özel yarın (15 Eylül) genel başkanlığa adaylığını açıklayacak. Eleştirel bir tutum belgesi açıklayacak Özel’in yanında kendisini destekleyen milletvekillerinin olacağı ifade ediliyor.

Bu vekillerin kim olduğu merak edilirken, TELE1’de Gökmen Karadağ’ın sunduğu ‘Açıkça’ programına konuk olan gazeteci Canan Kaya o isimleri açıkladı. CHP’de kriz çıkartan ve görüntüleri sızdırılan zoom toplantısındaki isimlerin büyük kısmının yarın Özel’le olacağını belirten Kaya, şu bilgileri verdi:

‘ZOOM TOPLANTISINA KATILAN VEKİLLERİN BÜYÜK KISMI YANINDA OLACAK’

“Özgür Özel’e destek verecek isimlerin tam kadro orada olacağı belirtiliyor. Bu isimlerin kim olacağı merak ediliyor ve bir bölümü biliniyor. Özgür Karabat… Muharrem Erkek var mesela. Erkek, Kılıçdaroğlu’na çok yakın bir isim. Veli Ağbaba, Ali Mahir Başarır da o isimlerden. Ekrem İmamoğlu’nun zoom toplantısındaki isimlerin büyük kısmı yarın Özel’le olacak. Ancak bazı isimlerin de geri adım attığı belirtiliyor. ‘Değişimci’ olarak bildiğimiz isimler bunlar. Bir çekinceleri var Kılıçdaroğlu’nun kazanması gibi. Birkaç isim çekimser durdu ve biraz garantici davrandı.

Özgür Özel CHP Genel Başkanlığı adaylık startını verdi

‘LİSTEYE ALINMAYAN KIRGINLAR…’

Genel seçimde listeye alınmayan milletvekilleri çok kırgın. Bu kırgın vekiller Ankara’da bir toplantı yapmıştı ben bunu yazmıştım. Gene de Kemal Kılıçdaroğlu hareket etme kararı almışlardı fakat bu isimlerin ‘danışman’ krizinden olumsuz etkilendiği belirtiliyor.

Genel Merkez başvurdu, YSK CHP Fatih İlçe Başkanlığı seçimini iptal etti

‘EKREM İMAMOĞLU İZLEMEK İSTİYOR’

Özgür Özel’e tam destek verecek Ekrem İmamoğlu ise süreci biraz izlemek istiyor. Özellikle il seçimlerinde kime yakın delegelerin seçimleri aldığına bakılacak. Yüzde 80’e yakın Kılıçdaroğlu’na yakın delegelerin kazandığı belirtiliyor. Peki diyeceksiniz Özgür Özel niye kaybedeceği bir seçime girmek istiyor. Özel’e çok yakın bir kaynağımın aktardığına göre Özel ‘Bir yola çıktım, insanlar bana inandı. Örgütü yarı yolda bırakamam. Her ne olursa olsun aday olacağım’ diyor. Biraz da rüşdünü de ispat etmek istiyor. Ekrem Bey de ‘Hangi noktada, hangi delegeler kime yakın duruyor?’ bunu görmek istiyor.”

Özgür Özel CHP Genel Başkanlığı adaylık startını verdi

SIZDIRILAN ZOOM TOPLANTISINA KİMLER KATILMIŞTI?

CHP’de sızdırılan ve tartışmalara neden olan zoom toplantısını Ekrem İmamoğlu yönetmişti. Toplantıda mevcut yönetimden CHP Grup Başkanı Özgür Özel ile CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın yer almıştı. Bu isimlerin yanı sıra Kılıçdaroğlu’nun eski kurmayları Engin Altay, Bülent Tezcan, Muharrem Erkek ve Tekin Bingöl de toplantıya katılan isimlerdendi. Katılan isimler arasında Murat Emir ile Veli Ağbaba’nın da adı geçiyordu. Toplantı CHP Genel Merkezi’ne tepkilere neden olmuştu.