Özgür Özel CHP Genel Başkanlığı adaylık startını verdi

Yayın tarihi: 12 Eylül 2023 Salı 8:35 pm - Güncelleme: 13 Eylül 2023 Çarşamba 1:25 am

CHP’de ‘değişim’ tartışmalarının baş aktörlerinden Özgür Özel adaylığını açıklamaya hazırlanıyor. 15 Eylül’de CHP Genel Merkezi’nde açıklama yapacak olan Özel’e, Kılıçdaroğlu’nun “Hayırlı olsun” dediği öğrenildi. 

Mayıs’ta kaybedilen seçimler sonrası ‘değişim’ tartışmalarının sürdüğü CHP’de sürecin baş aktörlerinden CHP Grup Başkanı Özgür Özel, 15 Eylül’de CHP Genel Merkezi’nde basın açıklaması yapacağını duyurdu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu görüşen Özel’in toplantıda CHP Genel Başkanlığı adaylığını açıklaması bekleniyor.

Özel X hesabından şu açıklamayı yaptı: “Bugün saat 14.00’te Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile bir görüşme gerçekleştirdim. İçinde bulunduğumuz kurultay sürecine dair 15 Eylül Cuma günü Genel Merkezimizde bir basın toplantısı yapacağım.”

‘KILIÇDAROĞLU ‘HAYIRLI OLSUN’ TEMENNİSİNDE BULUNDU’

TELE1’de Gökmen Karadağ’ın sunduğu ‘Açıkça’ programına konuk olan iletişim Dr. Ali Haydar Fırat  Özel-Kılıçdaroğlu görüşmesine dair şu bilgileri verdi: “Özgür Özel, sayın Kılıçdaroğlu ile görüşmesinde yazmış oldukları tutum belgesinden bahsedip partinin içinde bulunduğu duruma bir analiz yapıyor. Sonrasında genel başkanlığa aday olacağını ifade ediyor. Sayın Kılıçdaroğlu ‘Hayırlı olsun’ temennisinde bulunuyor. Özgür Özel cuma günü hem tutum belgesini açıklayacak hem de genel başkan adaylığını açıklayacak. Bu tutum belgesi CHP üzerine bir özeleştiri niteliğinde. Ve şunu söyleyecek ‘Ben yeni ve genç bir kadroyla yola çıkıyorum…’ Genel başkanlık konusunu önce ailesiyle konuşmuş, kızı ve eşi ‘Yanındayız’ diyerek destek çıkmış.  Sonra Kılıçdaroğlu’na söylüyor…” dedi.

’50’NİN ÜZERİNDE VEKİL İLE PM’NİN YARISI ÖZEL’LE HAREKET EDİYOR’

Fırat daha sonra 50’nin üzerinde milletvekili ile mevcut CHP Parti Meclisi’nin yarısının Özgür Özel’le birlikte hareket ettiğini söyledi. Fırat şu ifadeleri kullandı:

“Tutum belgesinin çok iyi ifade ediyorlar. Özgür Özel’le birlikte hareket eden 50’nin üstünde milletvekili var. Mevcut MYK’dan istifa edip Özgür Bey’le hareket edeceğini söyleyenler de var. Ama bunların Özgür Bey’e henüz bir tutum açıklamadığı söyleniyor. Mevcut Parti Meclisi’nin hemen hemen yarısı Özgür Bey’le bir biçimde hareket halinde. Özgür Özel süreçte bu kadroyu zaten kendisi açıklayacaktır.”

Kılıçdaroğlu: Elbette Ekrem İmamoğlu adayımızdır

Gözler Özgür Özel’de! Kılıçdaroğlu ile görüşecek