Özgür Özel: Fatmanur Altun feragat ettiği THY’den halen maaş alıyor

Yayın tarihi: 10 Kasım 2021 Çarşamba 1:53 pm - Güncelleme: 10 Kasım 2021 Çarşamba 4:55 pm

CHP’li Özgür Özel, “CHP kapatılabilir” iddiasını dillendiren Sabah yazarı Mehmet Barlas’a sert sözlerle yüklendi. Özel, “kapıdan soksak alçağım” dedi.

Bidebunu izle isimli Youtube kanalına konuşan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.  Özel şu ifadeleri kullandı: Mehmet Barlas’a bu yakışır. Bunlar her dönemin dalkavukları. Yarın iktidar olsak eminiz, ilk çiçeği, çikolatayı kapıp bunlar gelir. CHP’yi kapatılmakla tehdit ediyor. Düşünün bir parti iktidara gelmiş. 20 yıldır iktidarda. Bu parti iktidardayken kıl payı kurtulmuş. Biz de kapatılmaya karşı çıkmışız. Partileri millet açar millet kapatır diyoruz.” dedi.

Özel, İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve eşiyle ilgili de dikkat çeken bir çıkış yaptı. Mahkemeye yaptıkları başvuruda Fatmanur Altun’un pandemi sürecinin ardından THY’den maaş almaya devam ettiğini aktaran Özel, dava sürecinde ortaya çıkan skandalı şöyle aktardı:

“Sorun bakalım bunlar nereden maaş alıyor diye mahkeme başvurduk. Fahrettin Altun’un hem İletişim Başkanlığı’ndan maaş aldığı, Borsa İstanbul’dan, hem diğer anonim şirketten maaş aldığı çıktı. Eşi, hem Marmara Üniversitesi’nden maaş alıyor, hem THY’den alıyor. Ama bunu çökertmek için geçen sana açıklama yapmışlardı. Demişlerdi ki; ‘Eşi maaştan feragat etti. ’ Yazımız üzerine mahkemeye resmi cevap geldi. Resmi, mühürlü, damgalı… İnanmayana gösteririz. Cevapta deniyor ki; ‘Geçen sene THY, pandemi sırasında uçuşlar yokken yönetim kurulu üyeleri belli bir süreliğine maaştan feragat kararı almıştır. ’ Yanılmıyorsam 3 ya da 4 ay… O dönemde hanımefendi maaş almamış, o günden sonra maaş almaya devam etmiş. Ve şu an da maaşı yatıyormuş. Fahrettin iki, eşi de iki; etti dört maaş… ”