Özgür Demirtaş’tan Merkez Bankası’na: Bir çuval inciri berbat eder

Yayın tarihi: 8 Şubat 2024 Perşembe 1:30 pm - Güncelleme: 8 Şubat 2024 Perşembe 1:32 pm

Finans profesörü Özgür Demirtaş, yeni başkan Fatih Karahan’ın enflasyon sunumu sonrası Merkez Bankası‘na uyarıda bulundu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın yeni başkanı Fatih Karahan, 2024’ün ilk enflasyon raporu bilgilendirme toplantısında konuştu.

Faizle ilgili mesaj veren Karahan “Merkez Bankası olarak güçlü ekibimizle birlikte dezenflasyonu tesis etmeye yönelik çalışmalarımıza kararlılıkla devam edeceğiz. Enflasyon hedeflerimizle uyumlu seviyelere gelene kadar parasal sıkılığı korumakta kararlıyız. Enflasyon beklentilerini ve fiyatlama davranışlarını yakından takip ediyoruz. Enflasyon görünümünde herhangi bir bozulmaya kesinlikle izin vermeyeceğiz. Kalıcı fiyat istikrarına ulaşana kadar politika duruşumuzu sürdürerek enflasyonu tahmin ettiğimiz patikaya düşürecek ve orta vadede ekonomimizi kalıcı fiyat istikrarına ulaştıracağız” dedi.

TELE1’den Barış Önal’a konuşan ekonomist Selçuk Geçer, Karahan’ın açıklamalarını “Görünen o ki, önümüzdeki süreçte bir faiz indirimi de olacak” diye yorumladı.

Açıklama sonrası finans profesörü Özgür Demirtaş, Merkez Bankası’nı uyardı ve X hesabından şunları yazdı:

“Merkez Bankasının olması gerekenden ERKEN faiz indirmesi bir çuval inciri berbat eder. Yapmamalarını diliyorum.

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan oldukça başarılı bir konuşma yaptı. Başkan yardımcılarına söz vermesi önemli bir gelişme. Aman zamansız gevşeme yapmayalım söyleyeceğim budur.”

Selçuk Geçer’den ‘faiz artışı yok’ kararına: Vatandaşı da yabancıları da cezbetmeyecek!

Merkez Bankası Başkanı doğalgaz ve elektrik zammını ağzından kaçırdı

Yeni Merkez Bankası Başkanı’ndan net mesaj: 2024’te faiz artışı yok

 

Kaynak: TELE1