Özgür Demirtaş: Aktrollerin ve paralı yandaşların biri bile verdiğim rakamlara karşı çıkamadı

Yayın tarihi: 20 Ağustos 2022 Cumartesi 12:10 pm - Güncelleme: 20 Ağustos 2022 Cumartesi 12:26 pm

Ekonomist Özgür Demirtaş, Merkez Bankası’nın faiz kararına ilişkin yaptığı değerlendirme sonrası yeni bir yorumda bulundu. Demirtaş, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda “Farkında mısınız? Tek bir Video yayınladım. Aktrollerin ve paralı yandaşların biri bile verdiğim rakamlara karşı çıkamadı. ” ifadelerini kullandı.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) önceki gün 100 puanlık sürpriz faiz indirimine gitti. Para Politikaları Kurulu’nun toplantısında alınan kararla faiz oranı yüzde 13’e indirdi. Bankaların ticari kredilerde yüzde 30’u aşan faiz istemesi zorlaşırken, kredi büyümesini sınırlı tutacak yeni bir düzenleme daha yapıldı.

Bu düzenlemeyle bankalar, TL ticari kredilerde TCMB tarafından yayımlanan ve son olarak yüzde 16,32 olan yıllık bileşik referans oranın 1,4 katı üzerinde yıllık bileşik faiz oranıyla kullandırılacak kredi tutarının yüzde 20’si oranında menkul kıymet tesisi yapmak zorunda kalacak.

Düzenlemenin ardından paylaşımda bulunan ekonomist Özgür Demirtaş, “Olayları TANE TANE anlatan videomdan sonra banka kredi faizlerine sınırlama gelmiş. Ama bu da ÇALIŞMAZ! Bu sefer de o düşük orandan hiçbir banka kredi vermez. KAMU bankaları aracılığı ile krediyi o düşük orandan verirsen de MEGA enflasyon gelir…” dedi.

“AKTROLLER VE PARALI YANDAŞLAR BİLE KARŞI ÇIKAMADI”

Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Merkez Bankası’nın faiz kararı sonrasında “Faiz yalanı” isimli videosuna yönelik “Farkında mısınız? Tek bir Video yayınladım. Aktrollerin ve Paralı Yandaşların biri bile verdiğim rakamlara karşı çıkamadı. Sadece “Kafası videoda büyük çıkmış, kendine şu saati almış, cildi bronzlaşmış vs vs vs” dediler Video başında yalanlarını imha edeceğim demiştim, etmişim” dedi.

Özgür Demirtaş’tan “Faiz yalanı” videosu: Hani faiz haramdı?