Özel: Kimse enseyi karartmasın, 81 ilden yükselen ses kurultaya yansıyacak

Yayın tarihi: 3 Ekim 2023 Salı 9:03 pm - Güncelleme: 4 Ekim 2023 Çarşamba 1:22 am

TELE1’e konuk olan CHP Genel Başkan adayı Özgür Özel “Kimse enseyi karartmasın, 81 ilden yükselen ses kurultaya yansıyacak” dedi.

CHP’de ‘değişim’ tartışmalarının öncüsü, CHP Genel Başkan Adayı Özgür Özel TELE1’de Gökmen Karadağ’ın sunduğu ‘Açıkça’ programına konuk oldu, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Genel başkan seçilmesi durumunda delegeyle yapılan son genel başkan seçimi olacağına yine vurgu yapan Özel “Kimsenin morali bozulmasın CHP sahipsiz değildir. 81 ilde yükselen değişim sesleri kurultaya da yansıyacak” ifadelerini kullandı.

Özel, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’yla ilgili ise “Ekrem Bey’in seçmenin duygu durumuna yaptığı tespitlerde ortaklaştık. Ben ‘CHP yaşasın’ diye herkesle ortak bir hayal kurarım. Benim iktidar hayalim, iktidar hedefim var. Mesele bu kadar. Ekrem Bey’in vekaletçi misin? Ne münasebet? Kemal Bey de vekaletçi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vekaletçisi. Kayıt dışı hiçbir ilişkim yok partide. Ben bu partiyi iktidar yaparım. Biz kazanmak istiyoruz, kazanmak için adayız” dedi.

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, Gezi tutukluları için de tepki gösteren Özel’in açıklamaları şu şekilde:

‘AYŞENUR ARSLAN’IN BAŞINA GELENLER MERDAN YANARDAĞ’DAN FARKLI DEĞİL’

“Ayşenur Arslan’ın başına gelenler Merdan Yanardağ’ın başına gelenlerden farklı değil. İfadenin tamamı yerine sorunlu görülen kısmı istismar edilerek onun üzerinden sosyal medya linci başlatılıyor. Kamuoyu yaratılıp yargı baskı altına alınıyor. Sevindirici tarafı bugün tutuklama olmaması. Yüreğimiz ağzımıza geldi, doğru bir şey olmaz mı diye? Terör örgütünü övme meselesi birkaç cümle tamamen yeriliyorsa ondan sonraki cümleyi tek başına değerlendirmemek lazım. O ifade ediş biçimi eleştiriye açıktır ama sonuçta eleştiriye açıktır. Ama yargılamaya, TV’leri karartmaya, özgürlüğünü kısıtlama… Bunlar çağdaş demokrasilerde olacak iş değil. Ayşenur Arslan’ın bugün tutuklanmaması önemli ama Merdan Yanardağ’ın 100 gündür tutuklu olması büyük haksızlık. Asla üzerine yakışmayacak bir suçlamayla karşı karşıya. Diyelim ki o suçu işlemiş olsun ama yatarı yok. 100 gündür tutuklu. Büyük haksızlık. Barış Pehlivan da öyle. Bunlar son derece üzücü. Bunlara karşı geriye durmamak lazım. Biz geri durdukça daha çok üzerimize geliyorlar.

Merdan Yanardağ hakim karşısına çıkıyor

‘SİYASETİ MECLİS KÜRSÜSÜNDEN ÇIKARMAK LAZIM, SOKAKTAN KORKMAYACAKSIN’

(Merdan Yanardağ ve Gezi tutukluları) Cezaevi ziyaretleri son derece önemlidir. Tweet atmakla, kınamakla olmuyor. Daha genel söyleyeyim; siyaseti Meclis’in kürsüsünden çıkarmak lazım. Sokaktan korkmamak lazım. Kardeşim ben Gezi’deydim. Bütün CHP’li arkadaşlarım Gezi’deydi. Gezi darbe marbe değildir bizim onurumuzdur. Gezi bal gibi de yaşam biçimine, doğaya müdahaleye itirazdır. Gezi’yi terörize eden FETÖ’dür. Şimdi o FETÖ’nün yazdığı iddianameyle Kavala, Yapıcı, Kahraman dahil hepsinin beraatine karar verildi. Bir tek Kavala bırakılmadı. Erdoğan ‘Birileri onu beraat ettirmeye çalışıyor’ dedi. Hemen casusluktan tutuklandı. Sonra beraat ettiği Gezi’den yeni dava açıldı. Elinde urgan olsa Kavala’yı, Tayfun’u asacak. İdam yerine getirilen, ağırlaştırılmış müebbeti veriyorlar. Hepimiz oradaydık, Gezi’den utanmıyoruz. Mücella Abla’ya delil yok Tayfun Kahraman’a yok. Hepsi birlikteydi kardeşim. Gezi’nin talebi ‘ağaçlar kesilmesin’, ‘AKM yıkılmasın’, ‘buraya Topçu Kışlası yapılmasın’, ‘gözaltılar serbest bırakılsındı’…

‘BEN OLDUĞUMDA İKTİDARA TAM SAHA PRES YAPACAĞIZ’

Ne yapmak lazım diyorsunuz. Muhalefet, bilhassa ana muhalefet her türlü hukuksuzluğa karşı tam saha pres yapacak. Defans yapmayacaksınız. Bana onu derler diye protesto hakkından feragat etmeyeceksiniz. Biz siyaseti sokakta yapan insanlarız sokaktan korkmayacaksın. Ben olduğumda ürkmeyen korkmayan bir siyaset yapacağız. İktidara tam saha pres yapacağız. Şu an tam tersi iktidar muhalefet üzerinde baskı yapıyor. Toplum senden cesaret bekliyor. Herkes muhalefete bakar, ana muhalefetin gözünün içine çıkar.

Seçim vaadiydi! ‘Mülakat kaldırılsın’ teklifi AKP-MHP oylarıyla reddedildi

‘CAN ATALAY YÜRÜYÜŞÜNE KATILACAĞIM, HAK ARAMANIN PARTİSİ OLMAZ’

(Can Atalay’a Özgürlük Yürüyüşü) Yürüyüşe doğrudan destek vereceğiz. Ben de yürüyüşe katılacağım önümüzdeki günlerde. Hak arama mücadelesinin partisi olmaz. Orada olacağız. 5 Ekim’de AYM büyük ihtimalle Can Atalay için karar vermeyecek. Geçmiş pratiklere bakıldığında iki ay sürebilir bu süreç. Can Atalay için Numan Kurtulmuş’a beklenmesi gerektiğini bizzat söyledim. Kendisinin yaklaşımını Mustafa Şentop’a göre daha demokrat buldum. Can Atalay ile Gezi tutukluları serbest bırakılmalı.

‘EBABİL ORDUSU O TOPLANTIYI YAPMAMAM İÇİN HER YOLU DENEDİ’

Bu Ebabil Harekat Ordusu onları deşifre ettiğim toplantının yapılmaması için her yolu denedi. Ebabiller hedefin biri tarafından gösterildiği hep birlikte saldırdıkları, kendi iletişim yöntemlerinin olduğu organize linç, saldırı, iftira ve itibar suikasti ordusu. Ve bunun başında Süleyman Soylu’nun imzasıyla göreve getirilmiş resmi bir danışman ve bakanlık müşaviri. Canlı yayında bakanlık sitesinde görevli olduğu yazıyor. Bu açıklamamdan sonra siteyi 1 saat kapattılar. Ve Emin Şen’in ismini oradan çıkardılar. Bakan değişti, bu dönemde Soylu’nun dönemindeki çetelere müdahale ediliyor. Bu müdahale başladığında Ebabil kimin yanında yer aldı? Yeni bakandan yana mı? Yok. Yine Soylu’yu koruyor. Yani bir suç örgütünün devlet yetkililerini kullandığı süreci yaşadık. Bu meselenin üzerine cesaretle gitmek lazım. Süleyman Soylu dönemindeki bütün kirli ilişkiler deşifre edilmeli. Eğer AKP prangalarından kurtulup bunu yapacaksa CHP olarak yanlarındayız.

‘Sıkılaşma’ mesajı veren Merkez Bankası Başkanı enflasyon için tarih verdi

GRUP BAŞKANLIĞI NEDEN SADECE ‘FİİLEN’ BIRAKTI?

(Grup Başkanlığı neden sadece fiilen bıraktı?) Grup başkan vekilliği genel başkanın Meclis’teki vekiliydi ne zamana kadar 14 Mayıs’a kadar. Ancak grup başkanlığı genel başkanın vekili değil. O dönemde herhangi aday olsa istifa gerekli olduğuna dair hiçbir şüphe yok. ‘Genel başkanın koltuğunda oturuyorsun’ diyorlar ya genel başkanın öyle bir koltuğu yok artık. Partinin kongresinde seçilmiş bir genel başkan, parti grubu tarafından bir grup başkanı var. Ben CHP tarihinin genel başkan olmayan ilk grup başkanıyım, genel başkan da milletvekili olmayan ilk genel başkan. Seçimden önce partide herkes bir pozisyona adaydı. Ben grup başkanlığına adaydım. Seçim oldu bitti talip olduğu göreve gelen tek isim ben oldum. Bazı arkadaşlar şimdi o görevimi tartışmaya çalışıyorlar. Başka aday olursa yarışalım dedim başka aday çıkmadı. Etik tartışması temelsiz. Kongre kararının alındığı gün kararı vereceğim dedim. Kongre öncesi bıraksaydım grup bir yarışa girecekti. Bu grup da kırgınlık yaratırdı. Genel başkana da bunu söyledim bana hak verdi. Genel başkan seçiminden sonra yeni grup başkanlığı seçimi yapılabilir. Seçilmezsem parti yeni bir grup başkanı seçer.

‘EKREM BEY’İN VEKALETÇİSİ MİSİN? NE MÜNASEBET? KEMAL BEY DE VEKALETÇİ’

(Değişimciler arasında İmamoğlu ne kadar belirleyici, İmamoğlu’nun vekaletçisi mi?) 28 Mayıs akşamı düşüncem şuydu; vatandaşımızdan samimi bir özür dilemeliyiz. Şenyaşar Ailesi’nden, Vera’dan, Soma işçilerinden. Üçüncü genel başkanımızla birlikte olan arkadaşlar ‘Kimse bize kızmadı’ dedi. Ya yas evini yaşamadınız mı dedim? O süreçte samimi bir özeleştiriyi yapsaydık bu yola çıkmazdım. Niyetim de yoktu. Ama günler geçtikçe insanlar başka bir şey beklerken ama hala genel merkezde yönetimde olan bazı arkadaşlarımız ‘Biz yenilmedik, kaybetmedik sadece kazanamadık’ demeye başladı. Bu benim kanıma dokundu. Sonra ‘Değişim kararlı ve vefalı olmalı. Her göreve de talibim’ dedi. Süreç beni sorumluluk alma noktasına getirdi. 2 buçuk ay sürdü. Ben Sayın Ekrem İmamoğlu’nun da aynı saha okumasını yaptığını gördüm. Birçok değişimci seçmende duygusal kopuş olduğunu söylüyor. Daha önce kızıyordu seçmen ama bu sefer durum farklı. Ben yanlış yapıyor muyum yapıyorum ama hissediyorum kardeşim. Seçmen CHP’den kopuyor. Siyasetsiz bir siyasete yöneliyor. Ben mikrofonu elime aldığımda seçmenden özür diledim. Bu sürecinde CHP’ye genel başkanı laboratuvarda mı üreteceğiz? CHP’nin evlatlarından biri çıkmalıydı. Ekrem Bey’in seçmenin duygu durumuna yaptığı tespitlerde ortaklaştık. Ben ‘CHP yaşasın’ diye herkesle ortak bir hayal kurarım. Benim iktidar hayalim, iktidar hedefim var. Mesele bu kadar. Ekrem Bey’in vekaletçisi misin? Ne münasebet? Kemal Bey de vekaletçi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vekaletçisi. Kayıt dışı hiçbir ilişkim yok partide. Ben bu partiyi iktidar yaparım. Biz kazanmak istiyoruz, kazanmak için adayız.

‘Palu Ailesi’ davasında karar çıktı!

‘İYİ PARTİ’NİN DİLİNİ DOĞRU BULMUYORUM AMA İTTİFAK POTANSİYELİ ARTIRILMALI’

(İYİ Parti’nin yerel seçim kararı) İYİ Parti’nin iktidar partisine benzer dilini doğru bulmuyorum ama ben meselenin kendi tarafımızla ilgili olanla ilgileniyorum. CHP’nin ittifak potansiyelinde bir gerileme var. Özellikle bu Zafer Partisi protokolü Doğu-Güneydoğu’da seçmenini etkilendiğini söylemiştim. Ama sonra gizli bir protokol ortaya çıktı. Bu protokol Kürt seçmende CHP’ye güvensizlik yarattı. Yeni bir başlangıç ve dile ihtiyaç olduğu açık. İttifak potansiyeli arttırılmalı. İYİ Parti’den ziyade toplumda arttırılmalı. Geçmişte en çok itiraz ettiğim nokta ittifakın iç hukuku olmamasıydı. Bu ittifakta da iç hukuk yoktu. Sonuç CHP’nin kendi vekillerinin ittifak partilerine gitmesi. Sorun ittifak yapmakta değil garanti yerlerin verilmesi. Doğru ittifakla CHP yüzde 30 olabilecekken oy oranının yüzde 1 bile olmayan partilerin 15 vekil verdik. Bu garabeti yaşadık.

’81 İLDEN YÜKSELEN DEĞİŞİM SESİ KURULTAYA YANSIYACAK’

(CHP’de uzun dönem milletvekillikleri) Ben 12 yıllık vekilim. Dönem sıralamasında üç dönem öneriyoruz. Seçim başarısızlıklarında genel başkan için mutlaka kurultay öneriyoruz. Ben vekil adayları için ön seçimciyim. Genel başkan olursam bu kaçamak alanlarını kapatacağız, genel başkanın yerinde olsaydım gereğini yapar, kurultayda tüm üyeleri oy kullanmaya davet ederdim. Delegeyle genel başkan seçimini kaldıracağım. Kimsenin morali bozulmasın CHP sahipsiz değildir. 81 ilde yükselen değişim sesleri kurultaya da yansıyacak.”

Adalet Bakanlığı’ndan ‘saç kazıma’ soruşturması! Gazeteciler Çolak ve Çardaklı müffettişe bilgi verdi