Adalet Bakanlığı’ndan ‘saç kazıma’ soruşturması! Gazeteciler Çolak ve Çardaklı müffettişe bilgi verdi

Yayın tarihi: 3 Ekim 2023 Salı 11:41 pm - Güncelleme: 3 Ekim 2023 Salı 11:41 pm

Tutuklanan gazeteciler Batuhan Çolak ve Süha Çardaklı’nın cezaevinde saçlarının üç numaraya vurulduğu ortaya çıkmıştı. Adalet Bakanlığı olaya ilişkin soruşturma başlatırken Aykırı’dan yapılan açıklamada, “Genel Yayın Yönetmenimiz Batuhan Çolak ve Süha Çardaklı, Adalet Bakanlığınca görevlendirilen müfettişe bilgi verdi” denildi.

Sosyal medya soruşturması kapsamında başlatılan operasyonlarda tutuklanan Aykırı Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak ve gazeteci Süha Çardaklı’nın saçlarının üç numaraya vurulduğu ortaya çıkmıştı.

Olaya tepkiler devam ederken Adalet Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık, Sincan’daki ‘saç kazıtma’ ve benzeri olaylarla ilgili soruşturma başlattı.

Avukat Dağ: Batuhan Çolak ve Süha Çardaklı’nın saçları üç numaraya vuruldu

Çolak’ın genel yayın yönetmenliğini yürüttüğü Aykırı’dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Adalet Bakanlığı, Genel Yayın Yönetmenimiz Batuhan Çolak ve Süha Çardaklı ile ilgili, basında gündem olan Sincan cezaevindeki saç kazıma ve benzeri olaylarla ilgili soruşturma başlattı.

Genel Yayın Yönetmenimiz Batuhan Çolak ve Süha Çardaklı, Adalet Bakanlığınca görevlendirilen müfettişe bilgi verdi”

“SAÇLARIM ESKİSİNDEN DAHA GÜR ÇIKIYOR”

Gazeteci Batuhan Çolak ise daha önce sosyal medya esabıdnan paylaşımda bulunarak şunları söylemişti:

“Bize bunu yapanlara kötü bir haberim var. Saçlarım eskisinden daha gür çıkıyor. Kıymetli mesajlarınızı alıyorum. Çok güzelsiniz, çok değerlisiniz. Bu arada bir kötü haberim daha var. Vatan sevgimden bir zerre kaybetmedim, çünkü biliyorum ki VATAN BİZİZ.

Herkese selam ve sevgilerimle…”

 

Cezaevinde saçları üç numaraya vurulan Batuhan Çolak’tan mesaj