Özel: Bir kolunda BBP öbüründe MHP, koynunda HÜDA PAR, kimler kimler beraber

Yayın tarihi: 24 Mayıs 2023 Çarşamba 5:44 pm - Güncelleme: 24 Mayıs 2023 Çarşamba 5:45 pm

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Hizbullah’a terör örgütü diyemeyen HÜDA PAR‘ın Cumhur İttifakı sayesinde Meclis’e girmesini sert sözlerle eleştirdi. Özel, “Hani bunlar çok milliyetçiydi. Bir kolunda BBP, bir kolunda MHP, koynunda HÜDA PAR. Kimler kimlerle beraber” dedi.

Türkiye’nin kaderinin belirleneceği Cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik geri sayım sürerken Millet İttifakı vatandaşlara seslenmeye devam ediyor. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de seçim kampanyası kapsamında Antalya’da yurttaşlarla bir araya geldi.

İktidarı Kılıçdaroğlu aleyhinde yapılan montaj video sebebiyle sert sözlerle eleştiren Özel, , “Video yayınlanmadan 15 gün önce dediler ki ‘Bunlar devletin parasıyla Rus ve Macar hackerleri buldular. Bir video yapılıyor’ dediler. Şikayetçi olduk ve 22 derin sahtecilik yapan kişi yakalandı. 2 video vardı ve birinci videoyu Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ekranlardan oynattı. 29 kanalın ortak yayınında oynattı. Utanmadan sıkılmadan o videoyu oynattı” dedi.

“KİMLER KİMLERLE BERABER”

Hizbullah’a terör örgütü diyemeyen HÜDA PAR‘ın Cumhur İttifakı sayesinde Meclis’e girdiğini hatırlatan Özel şunları söyledi:

“Şanlı Türk bayrağına karşı olan, Türk milletine karşı olan, özerklik olsun federasyon olsun diyen, T.C. olmaz diyen, Andımız olmasın diyen HÜDA PAR… Gel Meclis’e yemin et denilince, efendim burada Atatürk, Türk milleti yazıyor, and içmek istemiyorum dedi. Yemin törenini de ikinci turdan sonraya attılar. Hani bunlar çok milliyetçiydi ya, hani bunlar milliyetçiliği savunan bir ittifaktı ya… Bir kolunda BBP, öbür kolunda MHP, koynunda HÜDA PAR… Kimler kimler beraber.”

Sinan Oğanlı HÜDA PAR videosu sosyal medyada gündem oldu

“UTANMADAN SIKILMADAN O VİDEOYU OYNATTI”

Özel, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı olması halinde PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ı serbest bırakacağına ilişkin ifadelerin yer aldığı videoyla ilgili de konuştu. Videonun montaj olduğunu ve henüz hazırlık aşamasında kendilerine bilgi geldiğini anlatan Özel, “Video yayınlanmadan 15 gün önce dediler ki ‘Bunlar devletin parasıyla Rus ve Macar hackerleri buldular. Bir video yapılıyor’ dediler. Şikayetçi olduk ve 22 derin sahtecilik yapan kişi yakalandı. 2 video vardı ve birinci videoyu Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ekranlardan oynattı. 29 kanalın ortak yayınında oynattı. Utanmadan sıkılmadan o videoyu oynattı” dedi.

Erdoğan’ın montaj video iftirası için suç duyurusunda bulundu Cumhurbaşkanı’na hakaretten gözaltına alındı

“ÖCALAN’I SERBEST BIRAKACAK OLANIN ALLAH BİN KERE BELASINI VERSİN”

Öcalan’ın serbest bırakılmasının mümkün olmadığını da vurgulayan Özel, şöyle konuştu:

“Abdullah Öcalan’ı serbest bırakacak olanın Allah bin kere belasını versin. Bu kadar büyük yalan olur mu? Sahtecilik olur mu? Kul hakkıdır. Bir insanı sahte video ile kandırsan, oyunu alırsan, yoksulu, emekliyi, esnafı, korkutarak vereceği oyu değiştirmeye kalkarsan bu yalancılık hırsızlık değil mi?”

CHP’li Altay: Türk bayrağını kabul etmeyenleri Meclis’e taşıyanların Allah belasını versin

PARTİLİLERE GÖREV VERDİ

28 Mayıs’ta seçimi kazanacaklarını belirten Özgür Özel, yalanlara inanan büyük bir seçmen kitlesi olduğunu söyledi. Bu konuda destek isteyen Özel, “Yalanlara inanıp oy vermeyenlerin oranı yüzde 12. Bunlar sizin komşunuz ve bildiğiniz insanlar. Bu insanları bulmak, ikna etmek, sandığa götürmek sizin göreviniz. Bu vatan görevine var mıyız? Bugün Rabia işareti yapanlar, yarın seçimi kazandığımızda o parmağı da açıp ‘İyi ki Kemal Kılıçdaroğlu’na oy verdik, zenginleştik’ diyecekler” dedi.