Erdoğan’ın montaj video iftirası için suç duyurusunda bulundu Cumhurbaşkanı’na hakaretten gözaltına alındı

Yayın tarihi: 24 Mayıs 2023 Çarşamba 4:36 pm - Güncelleme: 24 Mayıs 2023 Çarşamba 4:38 pm

Özel Haber: Barış Önal

Mersin’de yaşayan Oktay Avcu isimli bir vatandaş, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu PKK ile ilişkili gösterdiği montaj videolarla ilgili suç duyurusunda bulundu. Avcu dilekçesini verdi, ardından savcılığın talimatıyla gözaltına alındı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta İstanbul mitingi olmak üzere seçim dönemindeki tüm mitinglerinde Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nın “Haydi” videosunun PKK elebaşları ile montajlandığı halini izletti. Erdoğan geçtiğimiz günlerde çıktığı TRT yayınında videonun montaj olduğunu “Ama montaj ama şu ama bu” sözleriyle kabul etti.

Mersin’de esnaflık yapan Oktay Avcu söz konusu montaj video hakkında suç duyurusunda bulunmak amacıyla Mersin Adliyesi’ne gitti. Adliye önünde basın açıklaması  yapmak isteyen Avcu’ya izin verilmedi. Avcu şikayet dilekçesini savcıya verdiği sırada gözaltına alındı.

Bir zamanlar Erdoğan’ı savunan esnaf isyan etti: Ben de bu kasayı Erdoğan’a atıyorum

“HENÜZ GÖZALTINDA”

Avcu’nun kardeşi Mersin Sol Parti 28’inci dönem Milletvekili adayı Zeki Avcu, kardeşinin gözaltına alınmasını TELE1’den Barış Önal’a anlattı.

Ağabeyi’nin Cumhurbaşkanına hakaretten gözaltına alındığını söyleyen Avcu, “Basın açıklaması yapmak istedik izin vermediler. Savcı’nın odasına gittik 1 buçuk saat bekledik, daha sonra polisler geldi. Gözetim altına alıyoruz dediler. Gözaltına aldılar. Bugün içerde kalacak. Cumhurbaşkanına hakaretten aldılar. Abim önceden AKP’liydi. Erdoğan’ı ikinci Atatürk olarak nitelendiriyordu.” dedi. Avcu, ağabeyinin işlerinin bozulmasının ardından yazarkasa fırlattığını bu olaydan da hakkında dava açıldığını söyledi.

Avcu’nun yapmak istediği basın açıklaması şöyle:

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, basın ve televizyon yoluyla sahte beyanda bulunmak, sahte montaj videolarıyla halkı kin ve tahrike teşvik etmek, ötekileştirmek, karşılıksız vaatlerle halkı kandırmak, halkı yanıltmak, dolandırmak, faizi düşürdüm deyip, halkı özel bankalara tefeci zihniyetle soydurmak, genç girişimciye 500 bin lira teşvik kredisi deyip başvuranları her aileden bir kişi bahanesiyle engellemek suretiyle kişilerin birey olma haklarını, özgürlüklerini ellerinden almak. Hayallerini çalmak. Suçlarından yargılanmasını ve gereğinin yapılmasını bir TC vatandaşı, bir yurttaş olarak bilgilerinize sunarım.