Özel: AKP’nin bir kolunda MHP, bir kolunda BBP, koynunda Hizbullah partisi var

Yayın tarihi: 8 Mayıs 2023 Pazartesi 5:08 pm - Güncelleme: 8 Mayıs 2023 Pazartesi 5:08 pm

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Bugün AKP’nin bir kolunda Devlet Bahçeli ve MHP, bir kolunda BBP ama listelerinde, içinde, böğründe, koynunda Hizbullah partisi vardır. O partidir ki, HÜDA PAR adında, bugünkü Genel Başkanı Hizbullah’ın davasının avukatıdır” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel bugün Diyarbakır’da Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti’nde Diyarbakır Milletvekili adayı Sezgin Tanrıkulu, CHP Diyarbakır İl Başkanı Abdullah atik ile basın toplantısı düzenledi. Seçim gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Özel, ““Kürtler, Diyarbakırlılar ya da normal seçimlerde HDP’ye oy veren seçmen Cumhurbaşkanlığında Kemal Bey’i tercih edince, ‘Ne yaptınız gizli anlaşma mı yaptınız?’ Aksine içimiz neyse onu açtık. Dedik ki, özgürlük, demokrasi olacak, hak ihlalleri olmayacak. Dedik ki, 2 bin 300 maddede anlaştık. Bir kitapçığımız var. O kitabı her partiye sunduğumuz gibi HDP görüşmesinde HDP’ye de sunduk. ‘Gizli kapılar arasında ne görüştünüz?’ Türkiye’nin ortak, müreffeh geleceği dışında bir şey görüşmedik kardeşim. Her yeri dinliyorsun da HDP’nin Meclis’teki odasını mı dinlemiyorsunuz?” diye konuştu.

“BİR KOLUNDA MHP, BİR KOLUNDA BBP, KOYNUNDA HİZBULLAH’IN PARTİSİ…”

Terör örgütü Hizbullah’ın canice katlettiği Konca Kuriş ve Gaffar Okkan’ı hatırlatan özel, “Biz bahara güneşe yaza uygun kampanya ve adaylarla ilerlerken, karşımızda inanılmaz bir ittifak şekillenmiş bir durumda, karşımızda her geçen gün birbirine benzeyen bir AKP-MHP bloğu varken ve bizim masmavi gökyüzümüze karşılık onlar bu ülkenin üzerine karabasan gibi yağmur bulutlarını getirmişken ve sürdüreceklerini söylerken, yapılarına kattıkları 2 parti ile birlikte önce 4 parti oldular. Daha sonra listelerine aldıkları 2 parti ile 6 parti oldular. Bugün AKP’nin bir kolunda Devlet Bahçeli ve MHP, bir kolunda BBP ama listelerinde, içinde, böğründe, koynunda Hizbullah partisi vardır. O partidir ki, HÜDA PAR adında, bugünkü Genel Başkanı Hizbullah’ın davasının avukatıdır. Konca Kuriş’i hatırlatırız, Gaffar Okkan’ı hatırlatırız, domuz bağlarını hatırlatırız ve bu birlikteliğin CHP’ye her fırsatta ne ittifakındaki 600 aday içinde terörle iş birliği adaylar olduğu ne de bu konuda herhangi bir gerçeklik olduğu halde sürekli iftira ve hakaret edenlerin bir kollarında milliyetçi partiler ama listelerinde de HÜDA PAR’ın olduğunu ifade etmek gerekir. Bunları yakından görmek gerekir” ifadelerinş kullandı.

EKREM İMAMOĞLU’NA SALDIRI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na Erzurum mitinginde düzenlenen taşlı saldırıya da değinen Özel şunları söyledi:

” Saldırıyorlar, saldırtıyorlar. Halen dünya kadar etkileşim almıştır. Saldırıları gördüğüm anda dakikalar içinde şu tweeti attım. Erzurumluları kimse suçlamasın çünkü bir şehrin topyekûn işaretlenmesi, bir şehrin topyekûn suçlanması, bir şehrin topyekûn suçlu ilan edilmesi demokratik bir davranış değil. Erzurumlular yaşananların suçlusu değil. Erzurumlular o yaşananlardan utanç duyuyor. Orada 200 tane provokatör var hepiniz görüyorsunuz. ‘Emniyet Müdürü ve Vali’yi dakikalar içinde görevden almazlarsa yaşananların vebali Recep Tayyip Erdoğan’ın boynunadır’ demiştim. Yani Emniyet Müdürü’nü görevden al, Vali’yi açığa al soruşturma başlat. Belediye Başkanı hakkında bizim anlayışımızda görevden alma yok, soruşturma başlat ve bu işten AKP’nin bir sorumluluğu olmadığına beni ikna et. Bunları yapmadıkları gibi Gençlik Kolları üyelerinden, MYK üyelerine, Milletvekili adaylarına kadar Erzurum’da yaşananları sanki bütün Erzurum yapmış gibi, Erzurum’u alkışlayandan tutun da ‘yarın Konya’da da gelin şeytan taşlayalım’ diye bugünkü mitingi provoke etmeye çalışanlara kadar AKP’nin başta İçişleri Bakanı adı üstünde suç işleri Bakanı’nın, ‘orada olaylar iyi yönetildi’ diyecek kadar hadsizleşmesi meseleyi AKP’nin kurumsal olarak sahiplenmesidir. Dördüncü evre olarak kaba kuvvet, şiddet, korku yayma ve seçimleri terörize etme yolunu tercih etmişlerdir.”

AKP’li Başkan kışkırttı ! MHP’lilerle birlikte Hüda Par görünümlü Hizbullah teröristlerinden İmamoğlu’na taşlı saldırı