Özdağ’dan seçim için TSK’ya çağrı! “Kanunsuz bir emir verilirse itaat etmeyin”

Yayın tarihi: 13 Mayıs 2023 Cumartesi 5:11 pm - Güncelleme: 13 Mayıs 2023 Cumartesi 5:11 pm

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, seçime saatler kala sosyal medya üzerinden TSK’ya yönelik bir çağrı yaptı. Özdağ, “Seçim günü ve gecesi size gayri milli ve gayri kanuni bir emir verilmesi durumunda emre itaat etmeyin. Anayasaya ve yasalara sadık kalarak, sadece Türk devleti ve Türk Milleti’nin hizmetkarı olduğunuzu gösterin.” dedi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, yarın gerçekleştirilecek genel seçim öncesinde Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bir çağrıda bulundu. Seçim günü kanunsuz bir emir almaları durumunda bu emre itaat etmemeleri gerektiğini söyleyen Özdağ, “Türk devleti ve Türk Milleti’nin hizmetkarı olduğunuzu gösterin” dedi.

Özdağ’ın açıklaması şöyle:

“Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğünü’nün değerli mensupları, Sizler gayri mili ve gayri kanuni emirlere karşı rütbesini söken ama boyun eğmeyen Türk subay geleneğinden geliyorsunuz.

Seçim günü ve gecesi size gayri milli ve gayri kanuni bir emir verilmesi durumunda emre itaat etmeyin. Anayasaya ve yasalara sadık kalarak, sadece Türk devleti ve Türk Milleti’nin hizmetkarı olduğunuzu gösterin.”

HÜDA PAR Ümit Özdağ’ı mahkemeye verdi