Oyuncu Levent Üzümcü’den RTÜK’e tepki! “Son bir buçuk ayları kaldı sefasını sürsünler”

Yayın tarihi: 3 Nisan 2023 Pazartesi 11:16 am - Güncelleme: 3 Nisan 2023 Pazartesi 11:16 am

Oyuncu Levent Üzümcü, dizilere ‘Ramazan’ talimatı verdiği iddia edilen RTÜK‘le ilgili, “RTÜK’ün bu zamana kadar yaptıklarına bakılırsa şaşırmamak lazım yaptılarsa da. Yalanlıyorlarsa da yalan söylüyorlardır. RTÜK’ün partizanca yöneltildiği zaten aşikâr” dedi.

Oyuncu Emre Kınay, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, iktidarın sansür aygıtı haline gelen Radyo Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) tüm dizi yapımcılarına, ramazan ayı dolayısıyla dizilerde yeme içme sahnelerine yasak getirildiğini iddia etti. RTÜK ise söz konusu iddiayı yalanladı.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin söz konusu iddiaya ilişkin, “Dizi-film sektöründeki başarısızlıklarının üzerine siyasi kariyerinde de başarısız olmuş bir şahıs gündemde kalmak için çaresizce iftiraya başvurmuş. 1 Nisan şakası olmasını umduğum iddia tamamen asılsızdır. RTÜK’ün yapımcılara ramazan boyunca yemek sahnesi çekilmeyecek gibi bir yazı göndermesi söz konusu değildir” ifadelerini kullandı.

“RTÜK PARTİZANCA YÖNETİLİYOR”

Konuyla ilgili Cumhuriyet’e konuşan Levent Üzümcü ise “Uzun zamandır televizyon dizilerinde oynamıyorum bununla ilgili fikrim yok. Ancak böyle bir şey yapılırsa hiç kimse şaşmaz. RTÜK’ün partizanca yöneltildiği zaten aşikâr. Son bir buçuk ayları kaldı sefasını sürsünler. Bunun hesabını sorabileceğimiz bir merci de kalmadı Türkiye’de. RTÜK’ün bu zamana kadar yaptıklarına bakılırsa şaşırmamak lazım yaptılarsa da. Yalanlıyorlarsa da yalan söylüyorlardır. İşleri halka dezenformasyon yapmak. İşleri programları engellemek” diye konuştu.

Emre Kınay ortaya attı, RTÜK ‘iftira’ diyerek yalanladı