Hakkında inceleme başlatılmıştı! Kıvanç Tatlıtuğ ile fotoğraf çektiren hâkim mazeret iznine ayrıldı

Yayın tarihi: 23 Eylül 2019 Pazartesi 7:26 am - Güncelleme: 23 Eylül 2019 Pazartesi 2:46 pm

Hâkimler ve Savcılar Kurulu hakkında inceleme başlatmıştı. Kıvanç Tatlıtuğ ile kürsüde fotoğraf çektiren ve paylaşan kadın hakimin mazeret iznine ayrıldığı iddia edildi.

Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Başkanvekili, 2’nci Daire Başkanı Mehmet Yılmaz, oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ ile duruşma salonunda fotoğraf çektiren ve hakkında soruşturma başlatılan hâkim hakkında açıklama yaptı. Öte yandan Kıvanç Tatlıtuğ ile kürsüde fotoğraf çektiren ve paylaşan kadın hakimin mazeret iznine ayrıldığı da gelen bilgiler arasında.

‘Yassıada’ gafından sonra, NTV’den ayrılan Oğuz Haksever’e Fatih Portakal’dan tavsiye

HSK Başkanvekili, 2’nci Daire Başkanı Mehmet Yılmaz, sosyal medya hesabı Twitter’dan dün (23 Eylül) akşam yaptığı açıklamasında, kadın hâkimin oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ ile duruşma salonunda fotoğraf çektirip, sosyal medyada paylaşmasının ardından HSK tarafından re’sen inceleme başlatıldığını duyurdu.

Yılmaz, incelemeye ilişkin Twitter’dan yeni bir açıklamada bulundu. Yılmaz, “İnceleme tamamlanınca söz konusu eylemin disiplin cezası gerektirir boyutta olup olmadığı tartışılıp, 06 Mart 2019 tarihli HSK genel kurulunda kabul edilen ve 11 Mart 2019 tarihinde kamuoyuna açıklanan Yargı Etiği Bildirgesi’nde kabul edilen ilkeler kapsamında da değerlendirme yapılacaktır. Hâkim ve film yıldızının sosyal medyada yer alan fotoğrafı üzerine başlatılan incelemede ilk saptanan resmi gerçek, ilgilinin yargılandığı mahkemenin 13’üncü Asliye Ceza Mahkemesi olup, fotoğrafta yer alan hâkimin 12’nci Asliye Ceza Mahkemesi hâkimi olduğudur” ifadelerini kullandı.

 TATLITUĞ’DAN İLK AÇIKLAMA

İncele kararının ardından Kıvanç Tatlıtuğ’dan da ilk açıklama geldi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Tatlıtuğ, “Fotoğraftaki hakim, benim davama bakan hakim değildir. Kamuoyunu bilgilendirmek isterim” dedi.

Mazeret iznine ayrıldı deniyor

Öte yandan Kıvanç Tatlıtuğ ile kürsüde fotoğraf çektiren ve paylaşan kadın hakimin mazeret iznine ayrıldığı da gelen bilgiler arasında.

20 yılın ardından Oğuz Haksever NTV’yi bıraktı