Oyun odaklı Helio G90 için geri sayıma başladı

Yayın tarihi: 30 Temmuz 2019 Salı 1:33 pm - Güncelleme: 30 Temmuz 2019 Salı 1:33 pm

Son yıllarda oyun odaklı akıllı telefonların yükselen bir ivmeye sahip olduğunu görmezden gelemeyiz. Oyun sektörünün mobil kanada kaymasıyla birlikte, bu tarz telefonlara olan ilgi de artmış durumda.Oyun odaklı Helio G90 geliyor.

Oyun odaklı Helio G90 için geri sayıma başladı. Oyun odaklı telefon sayısındaki artık, sektörün önde gelen yonga seti üreticilerini de harekete geçirdi. Hatırlanacağı üzere bu husustaki ilk atak Qualcomm’dan gelmişti. ABD merkezli çip üreticisi, GPU tarafıyla SD855’den yüzde 15 daha güçlü olan SD855 Plus’ı tanıtmıştı.
Qualcomm’un ardından MediaTek de benzer bir hamle için düğmeye bastı. Genel olarak uygun fiyatlı yonga setleriyle tanınan MediaTek, oyun odaklı telefonlarda kullanılması için tasarladığı ilk yonga seti için geri sayıma başladı.

MediaTek Helio G90 ismiyle tanıtılacak olan oyun odaklı yeni yonga setinin 30 Temmuz’da Şangay’da düzenlenecek olan etkinlikte resmiyet kazanacağı ortaya çıktı.

12nm üretim süreciyle geliştirilen MediaTek Helio G90 temelde Helio P90’ın revize edilmiş hali. CPU tarafında büyük bir değişiklik olmasa da GPU tarafında önemli performans artışlarının olması bekleniyor.

Yine de Helio G90 hakkındaki tüm detaylar için 30 Temmuz’u beklememiz gerekecek.