Osman Wöber son yolculuğuna uğurlandı

Yayın tarihi: 27 Haziran 2022 Pazartesi 4:57 pm - Güncelleme: 27 Haziran 2022 Pazartesi 4:57 pm

Kalp krizi nedeniyle 62 yaşında hayatını kaybeden oyuncu Osman Wöber son yolculuğuna uğurlandı.

Oyuncu Osman Wöber için Mecidiyeköy Büyük Sahne’de anma töreni düzenlendi. İstanbul Devlet Tiyatrosu Müdürü Kubilay Karslıoğlu, “Dostluğu, arkadaşlığı ve Türk tiyatrosuna yaptıkları için kendisine teşekkür ediyorum. Ailesine ve tüm dostlarına sabır diliyorum.” dedi.

Sanatçının eşi Müge Wöber, birlikte geçirdikleri 35 yıla işaret ederek, şöyle konuştu:

“Hayatımızda bir gün dahi küs kalmadık. Bunca yıllık ilişkimizde bir kere dahi birbirimize küfür etmedik. Osman dürüsttü, adildi, cesurdu ve ölçülüydü yani erdemli bir adamdı. Güzel bir hayat yaşadı. Ben Osman’ı çok sevdim. Osman beni çok sevdi. Hayatıma girdiği için sonsuz teşekkürler ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Törenin ardından Teşvikiye Camii’ne getirilen Wöber için öğle namazını müteakip cenaze namazı kılındı.

Müge Wöber ile kızı Irmak Wöber’in taziyeleri kabul ettiği törene, Hatice Aslan, Yurdaer Okur ve Erkan Taşdöğen’in de aralarında bulunduğu pek çok ünlü ismin yanı sıra sevenleri ve ailesi katıldı.

Sanatçı, cenaze namazının ardından Kilyos Mezarlığı’na defnedildi.

OSMAN WÖBER KİMDİR?

Kurtlar Vadisi dizisinde canlandırdığı “Tuncay Kantarcı” rolüyle hafızalarda yer edinen Osman Wöber, 27 Şubat 1960’ta Ankara’da dünyaya geldi.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü’nde eğitim gören oyuncu, Devlet Tiyatroları’nda oyunculuğa başladı. Öğrencilik döneminde Şan Tiyatrosu, Kenter Tiyatrosu ve Yeditepe Oyuncuları’nın sahneye koyduğu eserlerde çeşitli roller aldı.

Kurtlar Vadisi dizisinde Deve Tuncay karakteriyle hafızalara kazınmıştı! Oyuncu Osman Wober vefat etti