Oscar tokadı Will Smith’in peşini bırakmıyor! Vakfı kapanmanın eşiğine geldi

Yayın tarihi: 28 Mart 2024 Perşembe 9:22 am - Güncelleme: 28 Mart 2024 Perşembe 9:41 am

Oscar töreninde Chris Rock‘a attığı tokat Will Smith‘e pahalıya patladı. Oyuncunun eşiyle beraber kurduğu vakıf, düşük bağışlar nedeniyle kapanmanın eşiğine geldi.

94. Oscar Ödülleri’nde oyuncu Will Smith’in sahneye çıkıp komedyen Chris Rock’a tokat atmasının yankıları sürüyor. Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi de Smith’i 10 yıl boyunca Oscar galalarından ve diğer Akademi etkinliklerinden men etmişti.

EŞİYLE BİRLİKTE KURDUĞU HAYIR KURUMU KAPANIYOR

Smith çiftinin kurduğu “The Will And Jada Smith Family Foundation” adlı hayır kurumu kapanıyor. Hayır kurumu, Hollywood’un güçlü çiftinin sağlık ve sağlıklı yaşam, sanat eğitimi ve sürdürülebilirlik dahil, kendileri için önemli olan konuları savunmaları için mükemmel bir çıkış noktasıydı. Ancak Will’in imajı, 2022 Oscar’larında Chris Rock’a tokat atmasının ardından ciddi bir darbe aldı. Vergi beyanları, olaydan sonra vakfa bağış yapan yüksek profilli bağışçıların durduğunu ve işletmenin tamamen kapanma sürecinde olduğunu gösteriyor. Vergi kayıtlarına göre, vakfın geliri 2020’de 1.760.000 dolardı. 2021’de2.138.660 dolar olan gelir, 2022’de 365.870 dolara düştü.

Tokat yiyen Chris Rock yeniden Oscar sunuculuğuna çağrıldı

 

ÇOKTAN KAPANMIŞTI İDDİASI

Vakfa yakın bir kaynak Variety’ye, çiftin 1996’da kurdukları vakfı Oscar tokatından önce kapattığını ve aynı miktarı hayır kurumlarına – sadece özel olarak – vermeye daha çok odaklandığını söyledi. Smith ailesi ise yorum yapmaktan kaçındı.

HALA ÇOK KAZANIYOR

Oscar’larda Rock’a tokat attığı için eleştirilere maruz kalmasına rağmen Smith hâlâ Hollywood’un en çok kazanan aktörlerinden. Geçen yıl Variety’nin raporuna göre Smith’e hem yakında çıkacak devam filmi “Bad Boys 4” hem de Netflix’in “Fast and Loose” filmi için 25 milyon dolarlık teklifte bulunuldu. Will And Jada Smith Aile Vakfı’nın 2023 vergi bilgilerinin önümüzdeki aylarda açıklanması planlanıyor.

Will Smith’in Chris Rock’a attığı tokat yapay zeka tarafından canlandırıldı

Kaynak: NTV