Onuncu çocuk

Yayın tarihi: 12 Mart 2024 Salı 7:58 pm - Güncelleme: 12 Mart 2024 Salı 8:00 pm

Demet Cengiz

Email: [email protected]

Twitter: @demetce

Türkiye’nin firari Eylem Tok ve oğlunun iadesi için ABD’ye bir hafta içerisinde müracaat edeceği öğrenildi.

Kazada ölüme terk edilen Oğuz Murat Acı’nın ailesinin kazayı ve kaçışı netleştirmek için nasıl çabaladığını gördükçe insanın içi cız ediyor.

Bir yakınının başına bir iş gelmiş herkes bilir ki iş hep başa düşer.

Rabia Naz’da da böyle oldu Ceren Damar’da da… Münevver Karabulut’ta da böyle oldu Gülistan Doku’da da.

Şimdi vicdanlı, Türkiye’de varlığına hasret kaldığımız nazik ve dürüst bir babanın evladı için nasıl çırpındığını görüyoruz.

Anne Eylem Tok, oğlunu güle oynaya yurtdışına kaçırdıktan sonra geride kalan sekiz çocuğun ifadesine başvuruldu. Kaza anında iki aracın olduğunu; birinde 4, diğerinde ise 6 çocuğun bulunduğunu biliyoruz. Sekiz çocuğun ifadesinden de 10 kişi oldukları anlaşılıyor. Bir çocuk firari de diğer çocuk neden eksik? İfadesine başvurulmayan, adı kayıtlara geçmeyen bu onuncu çocuk kim?

Yanıtlanmayı bekleyen vahim bir soru olarak önümüzde duruyor.

İddialar o ki büyük bir medya patronunun oğlu…

Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlarmış. Bakalım onuncu çocuk olayı nereye bağlanacak? Kim kalacak, kim kaçacak, kim kovulacak?

HIRSA YENİLEN BAŞARI ÖYKÜSÜ

Eylem Tok ve eski eşi Bülent Cihantimur’un yeni evli oldukları yıllardan kalma bir fotoğrafa bakıyorum.

İki genç insan… Ben çok sayıda başarı öyküsü yazdım. Bu sahici bir başarı öyküsü olabilirdi. Böyle bir öyküde kullanılabilecek iyi bir fotoğraf…

1970 yılında Kars’ta doğan Bülent Cihantimur, nam-ı diğer Doctor B, İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi’ni bitiriyor, ardından da Uludağ Üniversitesi’nde Plastik Cerrahi İhtisasını tamamlıyor.1999 yılında yani 29 yaşındayken Bursa’da kendi kliniğini açmış. Eylem Tok’un 17 yaşındayken sekreter olarak çalışmaya başladığı klinik… İlgili yazı: https://tele1.com.tr/becerikli-bayan-eylem-tok-1024202/

Takvimler 2018 yılını gösterdiğinde İstanbul’daki ultra lüks estetik kliniğini açan Op. Dr. Bülent Cihantimur, aynı yıl düzenlenmeye başlanan Uluslararası Aestheticstanbul Sempozyumu’nun da ülke direktörü oluyor.

Unutmadan Doctor B’nin Ceres Yayınları’ndan 2016 yılında yayımlanan “Yaşlanmayı Reddet” isimli bir kitabı da bulunuyor. Kitap şu cümlelerle tanıtılıyordu: “Unutmayın, çirkin insan yoktur, herkes güzeldir; yaşlanmayı reddetmek ve güzeli korumak sizin elinizde. Bedeninize ve ruhunuza iyi bakın!”

Ne güzel değil mi, herkes güzel söz koleksiyoncusu? Lafa gelince çok, eyleme gelince yok!

Hakkında yüzlerce şikâyet bulunan Doctor B, 2019 yılında televizyon kanalı TLC’de “Bu Ben Miyim?” isimli programda yanlış yapılmış estetik operasyonları düzeltiyordu. Böylece ününe ün, parasına para kattı.

Başarılı olmak, zengin olmak yetmedi. İlla ünlü olacaklardı. Çağın hastalığı… İlla kitap yazacaklardı. Hayalet yazarlarla, ama öyle ama böyle… İlla TV programları yapacaklardı. İlla senaryo yazacaklardı. İlla ama illa film çekeceklerdi. Çünkü parasını verince pek çok şey oluyordu bu ülkede…

BİR YANLIŞ EMPATİ MESELESİ

Bu anne ve baba, çocuklarının üç ay hapis yatması ihtimalini, genç bir insanın yaşamıyla takas ettiler. Doctor B’nin ilk kliniğini açtığı yaşta, 29 yaşında öldü Oğuz Murat Acı. Yaşamının henüz başında… Ne acı!

Türkiye’de bir empati istismarıdır gidiyor. Neden suçlulara, katillere, canilere empati yapacakmışız? O öyle yapmış ama neden öyle yapmış; anlayacakmışız. Öldürmüş ama bir sor neden öldürmüş?!

Empati önce mağdura yapılır. Bir insandan çalınmış bir hayat var. Bir buçuk yaşında bir bebekten çalınmış baba, bir kadından çalınmış koca, bir anne-babadan çalınmış evlat var.

“Siz olsanız yaralıya mı yardım ederdiniz yoksa kazayı yapan çocuğunuzu mu kaçırırdınız” diye sormak -kusura bakmayın- ileri düzey bir zekâsızlıktır, ahlaksızlıktır. O zaman bütün suçluları anneleri kaçırsın. Öyle değil mi; her suçlunun bir annesi yok mu? Oh ne âlâ hukuksuz memleket!

Brecht‘in Kafkas Tebeşir Dairesi sanki!

Yahu bu kadar da özel ve önemli görmeyin kendinizi.

NOT: Kazaya karışan lüks araç babanın şirketinin üstüne kayıtlı. Ne acayip ki babanın ifadesine başvurulmamıştı. Ben bu satırları yazarken baba Bülent Cihantimur’a yurtdışı yasağı getirildi.

Kaynak: TELE1