Ön koltukta ölen anne, arkada 6 yaşındaki kız çocuğu…

Yayın tarihi: 8 Aralık 2021 Çarşamba 12:20 pm - Güncelleme: 8 Aralık 2021 Çarşamba 12:58 pm

Diyarbakır’da kontrol yapan Jandarma ekipleri ‘dur’ ihtarına uymayan aracı takibe aldı. Aracın bulan ekipler kan donduran bir kareyle karşılaştı. Aracın ön koltuğunda ölü bulunan anne, arka koltukta ise 6 yaşındaki kızı bulundu.

Diyarbakır İncehisar Jandarma Komutanlığı uygulama noktasında Müslüm A.’nın kullandığı 40 EL 126 plakalı şüpheli araç, uygulama noktasından kaçarak Siverek istikametine doğru gitti.  Jandarma ile ‘dur’ uyarısına uymayan araç arasında kovalamaca yaşandı. Kovalamaca, şehir içinde bir müddet devam ettikten sonra, kaçan araç Siverek Devlet Hastanesi’nde bulundu.

Araçta yapılan incelemede, ön yolcu koltuğunda bulunan Özgül Zonturlu’ya ait kafasının sol kısmından silahla vurulmuş ve hayatını kaybetmiş bir kadın cesedi ve arka koltukta 6 yaşında bir kız çocuğunun olduğu tespit edildi.

ESKİ EŞ GÖZALTINA, KIZLARI İSE KORUMAYA ALINDI

Jandarma, araçta bulunan ruhsatsız tabanca ile birlikte Müslüm A.’yı gözaltına aldı. Hayatını kaybeden kadının cesedi Siverek Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Müslüm A ve Özgül Zonturlu’nun boşanmış, araç içerisinde bulunan 6 yaşındaki kız çocuğun da çocukları olduğu öğrenildi.

Gözaltına alınan şahıs, kasten adam öldürmek şüphesiyle Siverek Nöbetçi Cumhuriyet savcılığı talimatı ile İncehidir Jandarma komutanlığına teslim edildi. Arka koltukta bulunan çiftin kızları Hiranur ise korumaya alındı.

Müslüm Abacıoğlu’nun ifadesinde, Özgül Zonturlu ile barışıp yeniden bir araya gelmek için Diyarbakır’a gittiklerini, dönüş yolunda ise intihar ettiğini öne sürerek,

“Dönüş yolunda aramızda tartışma çıktı. Tartışma sırasında Özgül, otomobilde bulunan bana ait ruhsatsız tabancayı alarak kendisini vuracağını söyledi. Ben kendisine engel olamaya çalıştığım sırada yaşanan kargaşada bir anda tabanca ateş aldı ve Özgül kendini vurdu” dediği öğrenildi.

PEDAGOG EŞLİĞİNDE HİRANUR’UN İFADESİ ALINDI

Pedagog eşliğinde alınan ifadesinde olay sırasında annesinin kendisini vurduğunu söylediği belirtilen çiftin çocukları Hiranur Abacıoğlu’nun ise yakınlarına teslim edileceği öğrenildi.

 

Serdar F. isimli erkek sokak ortasında eski eşini dövdü, saçlarını kesti

“Sen de haberlere çıkan kadınlar gibi öleceksin” dedi, kadın yardım bekliyor!