Ömer Çelik: AK Parti olarak iddiaları reddediyoruz

Yayın tarihi: 26 Mayıs 2021 Çarşamba 5:25 pm - Güncelleme: 26 Mayıs 2021 Çarşamba 5:25 pm

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin genel merkezinde AKP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddialarına ilişkin açıklama yapan Ömer Çelik “AK Parti olarak iddiaları güçlü şekilde reddediyoruz” dedi. Muhalefeti İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve eski başbakan Binali Yıldırım’ yönelik iddialara itimat etmekle suçlayan Çelik, “Türk siyasi hayatının referansının illegal yapılar olmaması gerektiğini belirtiyoruz” dedi.

Çelik şunları söyledi:

Siyasetin gündeminde illegal mafyatik kişinin İçişleri Bakanımız ve eski başbakanımız Binali Yıldırım hakkındaki iftiraları var. Bu iddiaları AKP reddetmektedir. Siyaseti zehirlemek isteyen pek çok çabayla karşı karşıya kaldık. Bunlara dair tecrübelerimiz var. Arkadaşlarımıza saldıran siyasetçiler demokratik siyasetin içerisinde olmaması gereken bir şey yaptılar ve iftiraları kendi muhalefetlerini malzeme olarak kullandılar. Siyasete dışardan saldırı olur önemli olan siyasetin değerler sistemine dönük bu saldırıyı reddetmesidir. Suç örgütü liderinin sözlerini esas almak vahim bir durumdur. Muhalefetin suç örgütü mensubunun iftiralarını yapı taşı olarak kullanmaları siyaset olmaz suç örgütlerine siyasi aracılık olur.

Sedat Peker: Şansınızı zorlamayın, öyle bir şey yaparım ki…

Sedat Peker: Kardeşim suç itirafı yapacak