Öldürülen sivilleri yarıştırdığı için eleştirilen Gelecek Partili Ün’den Nevşin Mengü’ye: Sözde gazeteci

Yayın tarihi: 19 Ekim 2023 Perşembe 5:23 pm - Güncelleme: 19 Ekim 2023 Perşembe 5:46 pm

İsrail ve Hamas arasındaki çatışmalarda hayatını kaybedenler üzerinden kıyas yapan Gelecek Partili Sema Silkin Ün, kendisine sosyal medyadan tepki gösteren gazeteci Nevşin Mengü’ye yanıt verdi. Ün, Mengü için “Sözde gazeteci” dedi.

CHP sıralarından seçimlere girip milletvekili seçilen Gelecek Partili Sema Silkin Ün’ün katledilen Filistinlilerin fotoğrafını sosyal medyadan paylaşıp acı yarıştırmasına tepki yağdı. Ün, Hamas tarafından öldürülerek çıplak bedeni kamyonet kasasında teşhir edilen Shani Louk’u anımsatarak kamyonet kasasında kefenlenmiş cansız bedenlerin olduğu bir fotoğrafı paylaştı.

Ün, yaptığı skandal açıklamada “Çok öfkeliyim en çok da İsrail medyasının yalanlarına kanıp bir avuç Filistinli’yi yalnız bırakanlara. Gündelik kıyafeti iç çamaşırı türevi olan birinin kamyonet kasasındaki görüntüsü üzerinden dünyayı ayağa kaldıranlar savaş suçu aradığınız bir kamyonet kasası varsa işte burada” dedi.

NEVŞİN MENGÜ TEPKİ GÖSTERDİ

Bir çok çevreden tepki alan Ün’e kendi partisi de isim vermeden ‘insanlık’ göndermesinde bulundu. Skandal paylaşıma bir tepki de  Gazeteci Nevşin Mengü’den geldi.  Mengü paylaşımı alıntılayarak “Ölünce saygı görmek için yeterince kapalı olmanız gerekiyor arkadaşlar duyurulur” ifadelerini kullandı.

Ün de Mengü’ye cevap vererek “Nevşin Mengü; bu memlekette İsrail Vahşetiyle kol kola gezen hiç kimse hayırla anılmadı, bundan sonra da anılmayacak. Ne kadar çabalarsan çabala siyonist vahşeti aklamak adına ortaya koyduğun yalanlardan dolayı utançla anılacaksın” dedi.

“İSRAİL’İN PROPAGANDASINI MİSYON ÜSTLENMİŞ SÖZDE GAZETECİ”

İkilinin atışması sosyal medya dışına çıktı. Gelecek Partisi Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün katıldığı Ankara Masası programında Nevşin Mengü’yü isim vermeden hedef alarak İsrail ajanlığına soyunduğunu söyledi “Sözde gazeteci” olarak tanımladığı Mengü’yü hedef alan konuşmasını sürdüren Ün, ” Zamanın şöhretli gazetecileri bugün Youtuber oldular” dedi.

Ün’ün açıklaması şöyle:

“Maalesef bu ülkede İsrail’in propagandasına alet olma konusunda kendilerini bir misyon üstlenmiş sözde gazeteciler yapıyor. Zamanın şöhretli gazetecileri bugün Youtuber oldular. Buradan kendilerine bir alan açmaya çalışıyorlar. Ama bu o kadar kendisini açığa çıkaran bir durum oluştu ki belki biraz da hayra vesile oluşmuş oldu. Ana akımdan marjinalliğe doğru kendilerini sürüklediler. Ve bir itibarsızlığa doğru da her geçen o itibarsızlık batağına doğru gidiyorlar. Bunu kapatabilmek adına da elbette saldıracaklar. Çünkü burda bir sürü gazeteci arkadaşımız gitti sizlerin de işte sınırdalar. Biz günlerdir onları takip ediyoruz. Bize bir bilgi verebilsinler diye onların sınırdan alamadıkları bilgiyi yani koca medya grupları ile beraber gidiyorlar. Sınırdan alamadıkları bilgiyi bu gazeteci arkadaşlar evlerindeki masalarında, koltuklarında otururken 5 dakikada alıyorlar.

CHP listesinden vekil olan eski AKP’li Ün acıları kıyasladı! “Gündelik kıyafeti iç çamaşırı…”

Mescid-i Aksa’ya sıkılan suyun analiz raporu 5 dk sonra bu arkadaşımıza gelebiliyor. Nereden geliyor? Bunları herhangi bir silahın içinde hangi bileşimlerden oluştuğunu vs. 5 dakika sonra ortaya koyuyor bu gazeteci. Sana bu bilgiler nerden geliyor? Savaş gazeteciliğin zorluğunu biliyorsunuz. Burda evinden 5 dakikada gelen bilgiyi copy-paste kullanabiliyor ve bir manipülasyon oluşturuyor. Türkiye kamuoyunu yalan bilgilerle hala bu yalanlara devam ediyorlar. Bu yalan bilgilerle İsrail’e meşruiyet kazandırmaya çalışıyorlar. Ama ben çok net söylüyorum bu ülke İsrail’le Filistinlileri her gün bombalayan, 75 yıldır o topraklara zulüm çektiren bu korsan devletin ajanlığına soyunmuş gazeteciler bu ülkede itibarlarını koruyamazlar. Bunu da görüyoruz her geçen gün itibarları daha da aşağıya düşmek suretiyle insan içine çıkamayacak, insanın yüzüne bakamayacak, bu milletin yüzüne bakamayacak hale gelirler.”

Öldürülen siviller üzerinden acı yarıştıran Gelecek Partili Ün’e partisinden tepki!