CHP listesinden vekil olan eski AKP’li Ün acıları kıyasladı! “Gündelik kıyafeti iç çamaşırı…”

Yayın tarihi: 19 Ekim 2023 Perşembe 1:08 pm - Güncelleme: 19 Ekim 2023 Perşembe 3:01 pm

Gelecek Partili Sema Silkin Ün, İsrail ve Hamas arasındaki çatışmalarda hayatını kaybeden Shani Louk’un cansız bedeninin teşhir edilmesi ve Filistinlilerin ölümünün giysiler üzerinden değerlendirildiğini öne sürerek kıyas yaptı.

Gelecek Partisi Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün, sosyal medya üzerinden skandal bir paylaşımda bulundu. Yaptığı paylaşımda, Hamas tarafından öldürülerek çıplak bedeni kamyonet kasasında teşhir edilen Shani Louk’u anımsatarak kamyonet kasasında kefenlenmiş cansız bedenlerin olduğu bir fotoğrafa yer verdi. Ün paylaşımıyla, İsrail ve Filistin’deki çatışmalarda ölen Shani Louk ve hayatını kaybeden Filistinlilerin ölümünü kıyasladı.

Ün, yaptığı skandal açıklamada “Gündelik kıyafeti iç çamaşırı türevi olan birinin kamyonet kasasındaki görüntüsü üzerinden dünyayı ayağa kaldıranlar savaş suçu aradığınız bir kamyonet kasası varsa işte burada” dedi.

Ün’ün kullandığı ifadeler şöyle:

“Çok öfkeliyim en çok da İsrail medyasının yalanlarına kanıp bir avuç Filistinli’yi yalnız bırakanlara.

Gündelik kıyafeti iç çamaşırı türevi olan birinin kamyonet kasasındaki görüntüsü üzerinden dünyayı ayağa kaldıranlar savaş suçu aradığınız bir kamyonet kasası varsa işte burada.”

Ün’ün paylaşımına çok sayıda sosyal medya kullanıcısı tepki gösterdi.

Ün’e gelen diğer tepkiler ise şöyle:

ABD’de Yahudilerden Kongre binasında ‘Filistin’ eylemi! “Gazze kuşatmasına son”