Oğuzhan Poyrazoğlu | Galatasaray’da sorunun kaynağı belli oldu!

Yayın tarihi: 6 Ekim 2019 Pazar 9:18 am - Güncelleme: 6 Ekim 2019 Pazar 9:20 am

Çok açık bir şekilde Galatasaray’ın oyuncuları maç seçiyor. Gençlerbirliği-Galatasaray mücadelesini yorumlamak için konuya Şampiyonlar Ligi’nde oyanan Paris Saint Germain maçıyla başlamak gerekir. ‘Devler Ligi’ maçının son düdüğü çaldığında Galatasaray sahadan 0-1 mağlup ayrılmasına rağmen oyun içindeki disiplin arzu ve kalite başta taraftar, yönetim ve Fatih Terim’e gelecek için umut vermişti fakat Süper Lig maçında filmi tekrar başa sardılar.
Fransa ekibiyle oynanan maçta özellikle Marcao maç 0-0 olduğu dakikalarda bile öne çıkıyor riske giriyor Nzonzi ile beraber topu ileri taşıyordu.

Gençlerbirliği Paris Saint Germain’den daha mı tehlikeli?

Marcao ve Donk ikilisi oyun içinde sadece bir kaç defa topu öne taşıdılar, bu yükü bir tek Nzonzi’nin omuzlarına verdiler ve sonuç olarak zaten normal pozisyon bulmakta zorlanan Galatasaray takımı yüzde yüz gol pozisyonu giremeden maçı bitirdi. Maçta Falcao oynamadı ama oynasaydı da sonucun değişeceğini zannetmiyorum.

NET KIRMIZI KART

Türkiye’de hakemler henüz VAR sistemini nasıl kullanacağını çözemediler. Süper Lig’te bu sistem kullanılmaya başlandığında oyun içi pozisyonlarda soru işaretleri kalmayacağını düşünüyorduk fakat VAR’la artık daha fazla soru işaretiyle boğuşuyoruz.
Haftalar önce Seri’nin pozisyonunda VAR’a gidilmiş ve incelemelerin ardından direk kırmızı kartla oyundan atılmıştı. Gençlerbirliği maçında Mariano’nun henüz maçın 29. dakikasında rakibinin sırtına yumruk attığı net bir şekilde görülüyor, Halil Umut Meler’in gözünden kaçmış olabilir, sonuçta o da insan. O zaman insanlar sormaz mı VAR niye var? Beşiktaş maçında Elneny ve Kayode’ye kırmızı kart veriyorsan, Mariano’ya da kırmızı kartı vereceksin.

GENÇLERBİRLİĞİ GALATASARAY’I İYİ ÇÖZÜMLEMİŞ

Ankara temsilcisi de lige iyi başladı diyemeyiz ama futbolcular ve teknik ekip Galatasaray maçına çok iyi hazırlandıkları net bir şekilde görüldü. Gençlerbirliği takımı topu orta alanda çok iyi sıkıştırdı ve oyunu kanatlara dağıttı, Galatasaray’ın da geride eksik yakalandığını çok iyi çözümlemişler bir kaç defa tehlikeli kontra atakları oldu fakat sonuca gidemediler. Belli ki Mustafa Kaplan, Galatasaray’ın Fransa ekibiyle oynadığı karşılaşmayı yakından incelemiş ve oyun içinde nasıl bir formasyon izleyeceklerini bulmuşlar.

Oğuzhan Poyrazoğlu