Öğretmenlerin uzmanlık sınavı isyanına bakan kitapçık ile yanıt verdi, tepki yağdı

Yayın tarihi: 11 Ağustos 2022 Perşembe 10:48 pm - Güncelleme: 11 Ağustos 2022 Perşembe 11:16 pm

İktidarın, eğitimcileri maaş artışı için zorladığı uzman öğretmenlik sınavına yönelik kitapçıklar yayınlanacağını açıklayan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e tepki yağdı.

Öğretmenlere zaten uzman oldukları alanlarda ‘uzman’ ve ‘başöğretmen’ ünvanı verilecek olan sınav tepki toplamaya devam ediyor. Milli Eğitim Bakanı’nın öğretmenlerin isyan ettiği sınava ilişkin kitapçıklar yayınlanacağını açıklaması tepkiyle karşılandı. Özer’e sosyal medya üzerinden tepki yağdı.

Öğretmenler tek yürek: Sınav değil itibar istiyoruz!

UZMAN ÖĞRETMENLİK SINAVI NEDİR?

Öğretmenlik Meslek Kanunu’na göre, uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik unvanları için öğretmenlere 19 Kasım’da 81 ilde yazılı sınav yapılacak. 

Uzman ve başöğretmenlik eğitim programı başvuruları başladı

Sınav sonucunda başarı gösteren öğretmenlere “uzman” ve “başöğretmen” unvanları verilecek. 100 sorudan oluşacak test sınavında, 70 ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılacak. Sertifika almaya hak kazanan öğretmenlerin sertifikaları, 4 Ocak 2023 tarihinde düzenlenecek ve uzman ya da başöğretmen unvanı alan öğretmenler, 15 Ocak 2023 tarihinde söz konusu unvanlar için öngörülen eğitim öğretim tazminatından yararlanacak.

Öğretmenlere uzmanlık sınavı öncesi trollük baskısı

“YANDAŞ SENDİKALARI BİLE SAVUNAMIYOR”

TELE1’e konuşan Eğitim İş Genel Başkanı Kadem Özbay konuyla ilgili “Öğretmenleri kategorize etmeden, ayrıştırmadan iyileştirici bir zam yapılmalı. 10-20 yıl çalışan öğretmenleri zaten uzman oldukları alan üzerinden bu kadar itibarsızlaştırmak gerçekten çok acı. Artık değeri kalmadı ama verecekleri bin, iki bin lira için bu kadar kaos yaratmak gerçekten çok acı. Eğitim paydaşlarına sorulmadı. Bakın yandaş sendikaları bile savunamıyor bu uygulamayı” demişti.

Kılıçdaroğlu’ndan öğretmenlere ‘sınava girmeyin’ çağrısı