Kılıçdaroğlu’ndan öğretmenlere ‘sınava girmeyin’ çağrısı

Yayın tarihi: 7 Ağustos 2022 Pazar 8:31 pm - Güncelleme: 8 Ağustos 2022 Pazartesi 7:47 pm

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, öğretmenlere seslenerek “yeterlilik sınavına girmeyin” dedi.

Geçtiğimiz hafta ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı sonrasında adayların sosyal medyada paylaştığı belgelerden, sınav sorularından bir kısmının (en az 20-30 soru) Yediiklim Yayınevi kitapçıklarındaki sorularla birebir aynı olduğu, hatta aynı sorularda yer alan cevap şıklarının yerleştirilmesinin dahi aynı olduğu ortaya çıkmıştı. Konuya ilişkin soruşturma kapsamında ÖSYM Başkanı değişmiş, KPSS’nin yeniden yapılacağı duyurulmuştu.

Kılıçdaroğlu: Erdoğan KPSS rezaletini kapatamadığı için harekete geçti

KILIÇDAROĞLU’NDAN ÇAĞRI

Öğretmenlere yeterlilik sınavının yapılacağının duyurulmasının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sınava girmeme çağrısında bulundu.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Kılıçdaroğlu, ”Öğretmen kariyer sınavı rencide edici olduğu için daha makul bir çözüm bulmak üzere çağrı yapmıştım. Yanaşmadılar. Öğretmenlere sesleniyorum; bu saygısızlığa katlanmak zorunda değilsiniz, bu sınava girmeyin. Sizleri incitmeyecek çözümü seçimden sonra birlikte (konuşarak) buluruz” ifadelerini kullandı.

“UZMAN ÖĞRETMENLİK SINAVINI YANDAŞ SENDİKALAR BİLE SAVUNAMIYOR”

Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay, sınavı ve Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarını TELE1 ekranlarında Begümhan Aydoğan’a değerlendirdi.

Zaten yoksulluk sınırı altına kalmış öğretmenlere iyileştirme yapılması gerektiğini söyleyen Özbay, “Bakın o kadar acı ki 10 yıl, 20 yıl öğretmenleri çalıştıktan sonra zaten uzman oldukları alanlarda bin – 2 bin lira, artık bugün değeri de kalmamış bir parayı verecekleri üzerinden bu kadar büyük bir kaosu yaratmak ve öğretmenlik mesleğini mesleki olgu anlamında da itibarsızlaştırmak gerçekten çok acı. Sayın Kılıçdaroğlu’nun görüşü çok değerli ama işin acı kısmı da şu eğitimin paydaşlarına da hiç sorulmadı. Yandaş sendikaları bile savunamıyor. Artık onların dahi savunamadığı bir süreçten bahsediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

KPSS skandalı büyüyor! Sorularda ‘şifreleme’ iddiası