Öğrenciyi döven öğretmene 1 buçuk yıl hapis istemi!

Yayın tarihi: 18 Temmuz 2023 Salı 11:42 am - Güncelleme: 18 Temmuz 2023 Salı 11:42 am

İstanbul’da Şişli’de bulunan bir anadolu lisesinde görev yapan fizik öğretmeni İbrahim A., iddiaya göre B.C., isimli öğrenciyi darp etti. Darp raporu alan öğrenci öğretmenden şikayetçi oldu. Öğretmen hakkında 1,5 yıla kadar hapis istendi.

Sabah gazetesinde yer alan habere göre, İstanbul Şişli’de bulunan bir Anadolu Lisesinde ekim ayında, iddiaya göre lise öğrencisi 16 yaşındaki B.C., arkadaşının öksürük sesini duyunca tuvalete girdi. Bu sırada okulda nöbetçi olan Fizik öğretmeni İbrahim A., tuvalete gelerek iddiaya göre, ‘Burada ne yapıyorsun’ diyerek ensesine vurdu.

ÖĞRETMENLER AYIRMAYA ÇALIŞTI

Öğrenci B.C., arkadaşı öksürdüğü için yardım maksatlı geldiği söyleyerek öğretmenine vurmamasını söyledi. Ancak iddiaya göre İbrahim A., öğrencisini ensesinden tutarak öğretmenler odasına götürdü. Öğretmen İbrahim A., öğrencisine ‘Sana şimdi tokat atacağım, seni döveceğim’ diyerek ensesinden tutup fırlatıp bacağına tekme attı. Bu sırada odada bulunan öğretmenler ikili ayırmaya çalıştı.

Öğrenciyi tekme tokat darp eden öğretmen hakkında hapis istemi

DARP RAPORU ALDI

B.C.’yi kameradan saklamak için merdiven tarafına çeken öğretmen burada da tokat attı. Durumu babasına söyleyen genç öğrenci çocuk karakoluna giderek öğretmeni hakkında şikâyetçi oldu. Karakolda ifadesi alınan öğrenci götürüldüğü hastanede basit tıbbi müdahale il darp edildiği yönünde rapor aldı.

İFADE VERDİ

İfadesi alınan öğretmen olay günü öğrencisi B.C.’nin tuvalette bir kabini gözetlediğini gördüğünü, bu durumun disiplin suçu olduğunu söyleyerek kendisini öğretmenler odasına götürdüğünü isim soy isim bilgilerini aldığını söyledi. Daha sonra öğrencisini ensesinden tutarak uzaklaştırdığını ancak kesinlikle darp etmediğini belirtti.

1,5 YIL HAPSİ İSTEMİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında ifadeleri ve darp raporunu inceleyen savcılık olay sırasında görgü tanıklarının ifadelerine başvurdu. İfade veren öğretmenler herhangi bir darp görmediklerini söyledi. Savcılık yürütülen soruşturma sonunda öğrencinin darp raporunun bulunduğunu, bu nedenle öğretmen hakkında kamu davası açılması gerektiğini belirterek ‘Kamu Görevlisinin Sahip Olduğu Nüfusu Kötüye Kullanmak Suretiyle Basit Yaralama’ suçundan iddianame düzenledi. 1,5 yıla kadar hapsi istenen şüpheli Asliye Ceza Mahkemesinde yargılanıyor.