Öğrenciye yeni okul çantası hayal oldu! Ayakkabı tamircilerinde ‘çanta ve valiz’ mesaisi

Yayın tarihi: 8 Eylül 2023 Cuma 11:48 am - Güncelleme: 8 Eylül 2023 Cuma 11:48 am

Türkiye’de yeni eğitim-öğretim dönemi öncesinde velileri karalar bağladı. Öğrenciler yeni eğitim yılını heyecanla beklerken, ebeveynler ise artan maliyetlerin altında eziliyor. Ay sonunu getiremeyen veliler çözümü ayakkabı tamircilerinde arıyor.

Türkiye’de 11 Eylül’de milyonlarca öğrenci için ders zili çalacak. Öğrencileri yeni eğitim dönemi öncesinde tatlı bir telaş sararken, veliler ise artan maliyetler karşısında kara kara düşünüyor.

BİR ÖĞRENCİNİN EĞİTİM MASRAFI 7 BİN LİRAYI AŞTI

Eğitim Sen Antalya Şubesi’nin okula yeni başlayacak öğrencilerin masraflarıyla ilgili yaptığı araştırmaya göre, bir öğrencinin okula başlama gideri 7 bin liranın üstüne çıktı. Eğitim-Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez, maliyetlerin geçtiğimiz yıla göre yüzde 100’ü aşkın oranda zamlandığını vurguladı.

Öğrencileri tatlı telaş, velileri stres sardı! Bir öğrencinin eğitim gideri 7 bin lirayı aştı

YENİ ÇANTA HAYAL OLDU

Okulların açılmasına az bir süre kala, çocuklarına yeni okul çantası alamayan veliler çareyi tamircilerde arıyor. Bir önceki dönem kullandıkları çantaları sırtlayan veliler, ayakkabı tamircilerinde yoğunluk oluşturdu.

YENİ VALİZ YERİNE TAMİR

Öte yandan akademik takvime göre farklılık gösteren üniversitelerde yeni eğitim dönemi eylül ve ekim aylarında başlıyor. Eğitimleri için memleketinden farklı şehirlere gidecek olan öğrenciler için de valiz telaşı başladı. Öğrenci ve ebeveynleri yeni valiz  alamayınca yine okul çantasında olduğu gibi tamir yöntemine başvurdu.

“BU YILKİ YOĞUNLUK GEÇEN YILDAN FAZLA”

Samsun’da 23 yıldır ayakkabı tamiri yapan Turgut Dursun İHA’ya konuştu. Dursun, şunları söyledi: “Okulun açılmasında az bir zamanda kaldı. Okul çantası tamiratında yoğunluğumuz var. Önümüzdeki hafta okulların açılması akabinde üniversitelerin açılmasıyla birlikte yoğunluğumuz devam etmektedir. Okul çantalarında 50 ile 100 TL arasında fermuar ve iç astar değişimlerini yapıyoruz. Çocukların ayrıca spor ayakkabılarının tamiri ise 50 ile 150 TL arasında değişkenlik gösterebiliyor. Genel olarak ürünlerin pahalanmasıyla beraber geçen seneye göre bu sene daha yoğunluk var. Üniversitelerin açılmasına az zaman kala da ekstra bir valiz tamiri yoğunluğumuz var” dedi.