Kredi kartı değişiklikleri kriz mi yaratacak? Ulvi Süvarioğlu vatandaşa etkisini değerlendirdi

Yayın tarihi: 30 Nisan 2024 Salı 12:02 pm - Güncelleme: 30 Nisan 2024 Salı 12:14 pm

Haber: Özlem Aktürk

Ekonomist Ulvi Süvarioğlu, kredi kartlarına gelen kısıtlamaların vatandaşa etkisini “Zaten satın alma gücü olmayan halk gelecek borçlanmasını döndüremediğinde bunalacak, sıkışacak. Krizler böyledir. Krizlerin faturasının birilerine çıkması lazım. Bunun faturası piramidin en altından çıkacak yukarıya doğru gidecektir hafifçe” sözleriyle değerlendirdi.

Dar gelirlinin sığındığı kredi kartlarına da enflasyonu düşürmek adına kısıtlamalar geldi. Bu kısıtlamaların vatandaşa ve şirketlere etkisini ekonomist Ulvi Süvarioğlu TELE1’e değerlendirdi.

Süvarioğlu, tedbirlerin iki sonucu olduğuna dikkat çekerek şirketlerin batma noktasına geleceğini söyledi.

Süvarioğlu şöyle konuştu:

“Kredi kartında anında taksitlendirebiliyordun. Hem alıcı hem satıcı tarafı bir yapı kazanmıştı. Şimdi bu davranışları birden değiştirmek mümkün değil. Ama hayatın bir gerçeği de ekonomideki enflasyon. Enflasyonu kesmek için bu tür tedbirlere başvuruyorlar. Ama çok ses çıkacaktır piyasadan. Hemen bunlara geçiş kolay olmayacaktır. Bu tedbirlerin iki sonucu olacaktır. Bir tanesi bir takım kurum sıkışacak, batacak. Bugünü görmeden geldilerse batacaklar. Daha büyük firmalara baktığımızda da her gün bir şirketin konkordato ilan ettiğini görüyoruz. Diğer ucu da zaten satın alma gücü olmayan halk gelecek borçlanmasını döndüremediğinde bunalacak, sıkışacak. Krizler böyledir. Krizlerin faturasının birilerine çıkması lazım. Bunun faturası piramitin en altından çıkacak yukarıya doğru gidecektir hafifçe. Yukarıda da bunun algı yönetimi kamuda tasarrufa gidilecek diyecekler.”

Vatandaşın son kalesi kredi kartları: Bu karar herkesi perişan eder

Kaynak: HABER MERKEZİ