Nvidia kullanıcıları Windows 10 kullanmaya mecbur bırakıldı

Yayın tarihi: 15 Haziran 2021 Salı 8:30 am - Güncelleme: 13 Haziran 2021 Pazar 11:23 pm

Nvidia kullanıcıları Windows 10 konusunda hazırlıksız yakalandı. Ekran kartı devi olan bu şirket bilgisayar platformunda önemli bir değişiklik kararı aldı. Hadi gelin konuyla ilgili detaylara birlikte göz atalım.

Özellikle son dönemlerde bilgisayar ve birçok elektronik cihazda önemli kararlar alındı. Bu kararlar doğrultusunda sektör yeniden şekilleniyor diyebiliriz. özellikle bilgisayar platformunda en çok tercih edilen ekran kartı şirketi Nvidia belkide en radikal kararlardan bir tanesini aldı.

Yapılan açıklamada Windows 10 kullanmayan kişiler için bazı değişiklikler yapıldığı söylendi. Her ne kadar küçük bazı değişiklikler olduğu tahmin edilse bile yine de alınan karar biraz ağır oldu diyebiliriz. Buna göre Windows 10 kullanmayanlar şirketin ekran kartlarına veda edecek.

Nvidia

Game Ready ismi altında iş gören ekran kartlarına sürücü desteği verilmeye devam ediliyor. Yüklemesi yapılan “Game Ready” sürücüsü desteklenen bütün ekran kartlarıyla çalışıyor. Ancak Windows 7, 8 ve 8.1 için aynı şeyi söylemek mümkün değil.

 

Nvidia Windows 10 kullanmayanlar için son bir tarih verdi. Buna göre 31 Ağustos 2021 tarihinden önce Windows 10 platformuna geçmeyenler bu ekran kartından yararlanamayacak. İşin aslına bakacak olursak burada Microsoft şirketinin parmağı olabilir. Firma uzun bir süredir Windows 7 platformundan Windows 10 işletim sistemine geçiş yaptırmaya çalışıyordu.

Xbox üç oyun stüdyosu daha alacak

Nvidia tarafından alınan karar muhtemelen belirleyici olacak. Şu an için 1.5 milyar kullanıcısı bulunsa bile yine de Windows 7 büyük oranda tercih ediliyor. Özellikle son dönemlerde birçok kişi Windows 10 işletim sistemine geçiş yaptı. Yine de Nvidia kararı nedeniyle birçok kullanıcı bu ekran kartlarından mahrum kalacak. Peki sizce alınan karar doğru mu?