Nureddin Nebati kimdir?

Yayın tarihi: 2 Aralık 2021 Perşembe 9:21 am - Güncelleme: 2 Aralık 2021 Perşembe 10:10 am

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın yerine dün gece Nureddin Nebati atandı. Nureddin Nebati, eski bakan Berat Albayrak’a yakınlığıyla biliniyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan istifa etti. Lütfi Elvan’ın yerine, Erdoğan’ın damadı, eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a yakınlığıyla bilinen Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati atandı.

NUREDDİN NEBATİ KİMDİR?

Nureddin Nebati, 1 Ocak 1964’te Şanlıurfa Viranşehir’de doğdu. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsünde Uluslararası İlişkiler alanında yaptı. Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında Doktora ünvanını aldı. Tekstil işiyle uğraştı, akaryakıt istasyonu işletmeciliği yaptı. MÜSİAD Genel Merkez Yönetim Kurulu ve İstanbul Ticaret Odası (İTO) Disiplin Kurulu Üyeliğinde bulundu. Halen MÜSİAD Yüksek İstişare Heyeti üyesi olan Nebati’nin, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Mezunları Vakfı ve Derneği ile İlim Yayma Cemiyeti, Ensar, TÜGVA, Önder, Utesav üyelikleri bulunuyor. Nureddin Nebati Ümmetin Temsilcileri Vakfı’nda da Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütüyor.

Lütfi Elvan görevden alındı, yeni Maliye Bakanı Nebati’nin albümünden FETÖ çıktı

KRTİK ALBAYRAK GÖRÜŞMESİ

Erdoğan’ın damadı, eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı olduğu dönemde Nureddin Nebati ile İstanbul Süleymaniye’de görüşmesi kulisleri hareketlendirmişti.

Albayrak, Nebati ile görüşmüştü

FETÖ GEÇMİŞİ

Nebati, geçen yıllarda Türkiye’nin gündemine, FETÖ lideri Fethullah Gülen’le birlikte çekilen fotoğrafla da gelmişti. Fotoğrafı yayımlayan isim ise yıllarca örgüt içerisinde kalıp daha sonra ayrılan Nurettin Veren, Akit gazetesinde yayımlamıştı. Yeni Bakan Nebati ise Nurettin Veren’e “Keşke FETÖ seni öldürseydi. 4 sene değil de 40 sene hapis yatsaydın” demişti.

KUR VE FAİZ AÇIKLAMALARI DİKKAT ÇEKMİŞTİ

Nureddin Nebati son dönemde AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sık sık vurguladığı yeni ekonomi modelini destekleyen mesajlarıyla dikkat çekmişti. Nebati, sosyal medya hesabından döviz dalgalanmasına yönelik yaptığı paylaşımda Türkiye ekonomisinin yalnızca döviz kurunu baz alarak değerlendirilmemesi gerektiğini ve daha büyük bir pencereden bakılması gerektiğini belirtmişti. Nebati ayrıca, bir başka paylaşımında Türkiye’nin hedefinin düşük faiz yüksek üretim hacmiyle yüksek istihdam, yüksek ihracat ve düşük cari açık ile düşük dış borç olduğunu dile getirdi.

Yeni Maliye Bakanı Nureddin Nebati’ye dolardan ilk tepki!

ÇİFT MAAŞLA GÜNDEME GELMİŞTİ

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin çift maaş aldığı da ortaya çıkmıştı. CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati’nin aynı zamanda Türk Telekom Yönetim Kurulu Üyesi olduğunu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda duyurdu. Yavuzyılmaz, paylaşımına “AK Partili Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati’nin, aynı zamanda Türk Telekom Yönetim Kurulu Üyesi olduğunu tespit ettik. Bakan Yardımcısı maaşı: 27 bin 917 TL. Türk Telekom Yönetim Kurulu ücreti+6 maaş ikramiye: 33 bin 849 TL. Aylık toplam gelir: 61 bin 766 TL” diye yazdı.

ÇİFT MAAŞ

Nebati’nin çift maaş aldığı ortaya çıkmıştı

SADAT BAŞKANI İLE AYNI TOPLANTIDA

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati SADAT Başkanı Adnan Tanrıverdi ile aynı toplantıya katılıp şu ifadeleri kullanmıştı.

“Önce yetkisi, imkanları, gücü yetkisi, üye sayısı, anayasa, yasa ve tüzüklerle belirtilmiş 61 İslam ülkesinin ortak iradesinin temsil edildiği, İslam ülkelerinin parlamentosunun dahil edilerek teşekkül edildiği İslam ülkeleri konfederasyonu oluşturulmalıdır. Sonraki safhada konfederasyonun devletlerin asli görevi olan, adalet, içte ve dışta güvenlik ile müşterek dış politika prensiplerinin belirlenerek çalışmalarını sürdürürken etnik ve coğrafi bakımdan yakın İslam devletlerinin ortak iradelerinin temsil edildiği bölgesel İslam ülkeleri parlamentoları oluşturulmalı ve parlamentonun kararları ile bölgesel İslam ülkeleri konfederasyona dönüştürülmelidir. Bölgesel İslam ülkeleri konfederasyonları coğrafi ve etnik durumları dikkate alınarak 9 ayrı coğrafyada gruplandırılabilir. Ortadoğu, Orta Asya, Yakın Doğu, Güneydoğu Asya, Kuzey Afrika, Doğu Afrika, Kuzeybatı Afrika, Batı Afrika şeklinde bölgesel İslam ülkeleri federasyonları, konfederasyonları oluşturulabilir.”