Lütfi Elvan görevden alındı, yeni Maliye Bakanı Nebati’nin albümünden FETÖ çıktı

Yayın tarihi: 2 Aralık 2021 Perşembe 12:46 am - Güncelleme: 2 Aralık 2021 Perşembe 6:38 pm

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan görevden alındı, yerine Berat Albayrak’a yakınlığıyla bilinen yardımcısı Nureddin Nebati getirildi. FETÖ ziyareti gündem olan Nebati, ‘faiz indirimi’ni de savunan bir isim.

Resmi Gazete yayımlanan kararla Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan görevden alındı. Elvan’ın yerine Berat Albayrak’a yakınlığıyla bilinen Nureddin Nebati getirildi.

Nebati, göreve gelmeden önce Twitter hesabından yaptığı paylaşımla AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın faiz indirimine yönelik açıklamalarını savunmuş ve “2013’ten beri düşük faiz politikamızı her uygulamaya yeltendiğimizde güçlü bir itirazla karşılaştık. Bu sefer bunu uygulamada kararlıyız” ifadelerini kullanmıştı.

Yeni Bakan Nureddin Nebati’den ilk açıklama

Berat Albayrak’ın eli hâlâ bakanlığın üzerinde mi?

LÜTFİ ELVAN’DAN DÜZELTME

Lütfi Elvan, görevden affını istedikten sonra Twitter hesabından Hazine ve Maliye Bakanı’nı kaldırdığı görüldü.

İLK TEBRİK ALTUN’DAN

Nebati’ye ilk tebrik İletişim Başkanı Fahrettin Altun’dan geldi. Twitter hesabından paylaşım yapan Altun, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine atanan sayın Dr. Nureddin Nebati’yi tebrik ediyor, yeni görevinde başarılar diliyorum. Görevi devreden sayın Lütfi Elvan bakanımıza bugüne kadarki hizmetleri dolayısıyla teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

NEBATİ’NİN FETÖ ZİYARETİNİ YAZAN YAZAR KOVULMUŞTU

Akit yazarı Nurettin Veren, Nebati’nin FETÖ’ye yaptığı ziyareti yazmıştı. Veren, “FETÖ’nün karargahında Pensilvanya’da, F. Gülen’in sağ yanında Nurettin NEBATİ şu anda Maliye bakan yardımcı oldu, sol tarafında Hüseyin TANRIVERDİ ve müebbetle yargılanan İlhan İŞBİLEN ile birlikte fotoğraf çekmişlerdir” ifadelerini kullanmıştı. Veren, bu haberin ardından 2018’de Akit’ten kovulmuştu.

BERAT ALBAYRAK’LA GÖRÜNTÜLENMİŞTİ

Nebati, geçtiğimiz aylarda Berat Albayrak ile Süleymaniye’de görüntülenmiş ve bu fotoğraf çokça konuşulmuştu.

Nureddin Nebati, 1 Ocak 1964’te Şanlıurfa Viranşehir’de doğdu. Siyaset Bilimi Uzmanı; İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsünde Uluslararası İlişkiler alanında yaptı. Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında Doktora unvanını aldı. Farklı Üniversitelerde Siyaset Bilimi, Türk Siyasal Hayatı, Devlet ve Siyaset Sosyolojisi dersleri verdi.

İş Adamı, Tekstil işiyle uğraştı. MÜSİAD Genel Merkez Yönetim Kurulu ve İstanbul Ticaret Odası (İTO) Disiplin Kurulu Üyeliğinde bulundu. MÜSİAD Yüksek İstişare Heyeti Üyesidir. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Mezunları Vakfı ve Derneği ile İlim Yayma Cemiyeti, Ensar, Tügva, Önder, Utesav, TDED, BEK, İDD, İDV ve benzeri Vakıf ve Derneğin Üyeliği devam etmektedir. Nureddin Nebati Ümmetin Temsilcileri Vakfı’nın da Başkanı.

Halen ÜTEV Vakfı Başkanlığı, Parlamenterler Arası Kudüs Platformu Türkiye Başkanı olup Esenler Belediyesi Şehir Düşünce Merkezinde Bilim Kurulu Üyesi olarak çalışmalarda bulunmaktadır.

AKP 4. Olağan Kongresinde MKYK Üyesi seçildi. MYK Üyesi olarak AK Parti Genel Merkez Mali ve İdari İşler Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. 24. Dönemde İstanbul, 25. Dönemde Şanlıurfa, 26. Dönem İstanbul Milletvekili seçildi. İyi düzeyde İngilizce, az düzeyde Arapça bilen Nebati, evli ve 4 çocuk babasıdır.

 

Nureddin Nebati kimdir?