CHP’li Altay: Bahçeli’nin nefesi evvela Erdoğan’ın ensesindeydi

Yayın tarihi: 1 Aralık 2021 Çarşamba 1:56 pm - Güncelleme: 1 Aralık 2021 Çarşamba 2:08 pm

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay TBMM’de konuştu. Altay hükümetin yanlış ekonomi politikalarını eleştirerek “Bu vatan dolarla kurulmadı. Kurtuluş savaşı yapacaksan kendi egona karşı yap” dedi.

Altay, Meclis kürsüsünden Meclis’e verilen dolar dalgalanmaları ve 128 milyar doların araştırılması önergesiyle ilgili konuşarak “Devlet Denetleme Kurumu’na (DDK) sesleniyorum biz bir araştırma önergesi verdik. Geçen 11 kasımda karşınıza çıktığımda 128 milyar doların ortalama 6,5 kurla satıldığını söylemiş, arada 4 lira var. Bu dört tane 128 milyar dolar eder demiştim. 6 buçuktan peşkeş çekildi, buharlandı. Şimdi dolar 13,5 şu an 896 milyar TL yapar . Bu ne yapar biliyor musunuz? 2019 Türkiye bütçesi. Bu para buharlaşmış, eşin dostun cebine düşmüş. Kurtuluş savaşı yapacaksan kendi egona karşı yap” dedi.”

Altay, Bahçeli’nin Mansur Yavaş’a yönelik “Dikkat etsin. Arkasında ülkücü bir nefes var.” söylemlerine yönelik şunları söyledi:

“MHP lideri Devlet Bahçeli’nin bir nefesi var. Evvela Erdoğan’ın ensesindeydi bu nefes, sonra CHP’nin ensesindeydi, şimdi Mansur Yavaş’ın ensesinde. Bahçeli bu nefesi ilk kimin ensesinde hissettirdiyse -yani Erdoğan’ın- ilk oradan başlasın.”

CHP, dolar dalgalanmaları ve 128 milyar doların araştırılmasını istedi