Nijerya’da okula silahlı saldırı: Yüzlerce öğrenciyi kaçırıldı

Yayın tarihi: 26 Şubat 2021 Cuma 12:10 pm - Güncelleme: 26 Şubat 2021 Cuma 12:10 pm

Nijerya’nnın kuzeybatısındaki Zamfara eyaletindeki bir okula yönelik saldırı düzenlendi. Saldırıda saldırıda yüzlerce kız öğrencinin kaçırıldığı belirtildi.

BBC’nin son dakika haberine göre, Nijerya’nın Zamfara kentinde bir okula düzenlenen saldırıda yüzlerce kız öğrenci kaçırıldı. Okuldaki bir öğretmen en az 300 öğrencinin kaçırıldığını söyledi.

Hükûmet sözcüsü saldırıyı doğrularken detay vermedi. Nijerya’da geçen hafta da bir okula saldırı düzenlenmiş öğrenciler kaçırılmıştı.

10 GÜN ÖNCE BENZER OLAY YAŞANMIŞTI

Nijerya’da benzer bir olay sadece 10 gün önce yaşanmıştı… Silahlı bir grup saldırgan Kagara bölgesindeki Government Science Koleji’ne baskın yapmış ve yatılı okulda 50 kişinin bulunduğu ve 26 öğrenci ile dört öğretmenin kaçırıldığı tespit edildi.

FİDYE İÇİN KAÇIRIYORLAR

Geçmişte IŞİD’in bir uzantısı olan Boko Haram’ın bölgede aktif olduğu bilinirken, benzer saldırılar bölgede daha önce de gerçekleştirdi.

Sık sık bu tür saldırılar gerçekleştiren Boko Haram, fidye için bu yolu tercih ediyordu. En son 2014 yılında 270’den fazla öğrenciyi kaçıran Boko Haram’ın elinde bu öğrencilerden yaklaşık 100’ünün bulunduğu tahmin ediliyor.