Netflix en çok izlenen dizi listesini yeniledi! İşte dünyanın en popüler dizileri

Yayın tarihi: 21 Haziran 2023 Çarşamba 4:58 pm - Güncelleme: 21 Haziran 2023 Çarşamba 4:58 pm

Netflix kısa süre önce izlenme oranlarını yeniden düzenledi. Böylece tüm zamanların en popüler dizileri listesini yenilenmiş oldu.

Netflix kısa bir süre önce izlenme oranlarını yeniden düzenleyerek tüm zamanların en popüler dizileri listesini güncelledi. Yapılan bu güncellemeyle, Wednesday isimli dizi Stranger Things’in önüne geçerek en popüler dizi haline geldi.

Wednesday’in başrolünde Jenna Ortega yer alıyor ve ilk sezonu, Stranger Things’in çok beğenilen dördüncü sezonunu resmi olarak geride bıraktı.

STRANGER THINGS’İ GERİDE BIRAKTI

Stranger Things, 2016 yılında prömiyer yapan ve 2022’de dördüncü sezonuyla devam eden bir dizi. Hikaye, Hawkins kasabasında yaşayan karakterlerin Upside Down’dan gelen kötü güçlerle mücadelesini konu alıyor. Öte yandan Wednesday, Addams Ailesi’nin bir ‘spinoff’u olarak çekildi ve dizi, ana karakterin yeni okulunda bir cinayeti çözmek etrafında gelişiyor.

Netflix yeni yapımlar için fragmanlar paylaştı

252.1 MİLYON İZLENME SAYISINA ULAŞTI

Netflix, popüler dizilerini artık “İzlenme saati” yerine toplam “İzlenme sayısı”yla ölçüyor ve bir dizinin ilk 91 günlük yayınlanma süresine bakıyor. Yeni metrik, izlenen saatlerin toplam yayın süresine bölünmesiyle belirleniyor. Bu metrik üzerinden değerlendirildiğinde Wednesday, 252,1 milyon izlenme sayısına ulaşırken,
Stranger Things’in dördüncü sezonu 140,7 milyon izlenme sayısında kaldı.

Bu değişiklikten sonra Monster: The Jeffrey Dahmer Story üçüncü sırada kalmış, Bridgerton’ın ilk sezonu ise ikinci sezonunu geride bırakarak dördüncü sıraya yükselmişti. The Queen’s Gambit ise büyük bir yükselişle beşinci sıraya yerleşti.