Netanyahu’dan Türkiye’yi kızdıracak sözler! “En iyi yoğurt kazansın”

Yayın tarihi: 5 Eylül 2023 Salı 8:01 pm - Güncelleme: 5 Eylül 2023 Salı 8:38 pm

Doğalgaz ihracatı için Yunanistan ve Güney Kıbrıs liderleri ile görüşen İsrail lideri Netanyahu‘nun Yunanistan lideri Miçotakisle olan “yoğurt” sohbeti gündem oldu.

Türkiye dahil alternatif doğalgaz rotalarını değerlendiren İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, dün konuyu görüşmek üzere Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis ve Güney Kıbrıs lideri Nikos Hristodulidis ile Güney Kıbrıs’ta bir araya geldi.

İsrail doğalgazının Akdeniz üzerinden Avrupa’ya taşıma planların ele aldığı görüşme sonrası üç lider ortak basın toplantısı için kameraların karşısına geçti. Netanyahu konuşmasında, “İsrail’in gazını nasıl ihraç edeceği konusunda yakında karar vermemiz gerekecek. Bu konuda iş birliği yapma olasılığını değerlendiriyoruz. Bu kararların önümüzdeki 3-6 ay içinde alınacağını düşünüyorum” dedi.

“EN İYİ YOĞURT KAZANSIN”

Netanyahu basın toplantısında Yunan mutfağını ve yoğurdunu överken, “Yemeklerinizi, süt ürünlerinizi seviyoruz. Yoğurdunuzu çok seviyoruz” diyerek gıda konusunda Atina ile ekonomik iş birliğine istekli olduklarını da dile getirdi.

Netanyahu, “Süt ürünleri pazarını çok yakında Yunanistan, Kıbrıs ve diğer ülkelerin ithalatına açmayı planlıyoruz. En iyi yoğurt kazansın. Kazanma şansınız yüksek” dedi.

Yunanistan ve Türkiye mutfağındaki pek çok ortak lezzet gibi yoğurt da, dünyanın birçok yerinde Yunan ürünü olarak pazarlanıyor.

Hüsnü Mahalli, Sisi ve Netanyahu’nun neden gelmediğini anlattı!