Netanyahu’dan bir geri adım daha!

Yayın tarihi: 3 Nisan 2023 Pazartesi 7:29 pm - Güncelleme: 3 Nisan 2023 Pazartesi 8:26 pm

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, yargı reformu yasasını geri çekmesini istediği için görevden aldığı Savunma Bakanı Yoav Gallant’ın görevine devam etmesine karar verdi.

Siyasi ve toplumsal kriz yaşayan İsrail’de tartışmalı yargı reformundan geri adım atan Başbakan Netanyahu’nun, reformu geri çekmesini isteyen ve daha sonra görevden alınan Savunma Bakanı Yoav Gallant’ın göreve devam etmesine karar verdiği duyuruldu. Açıklamaya göre karar, ‘güvenlik kaygısı’ nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi.

İsrail’de Başbakan Binyamin Netanyahu’nun, 26 Mart’ta görevden alındığı duyurulan Savunma Bakanı Yoav Gallant’ı görevden almayı “güvenlik gerekçesiyle” ertelediği belirtildi.

İsrail Kamu Yayın Kuruluşu’nun (KAN) haberinde, hükümete yakın kaynaklar Başbakan Netanyahu’nun Savunma Bakanı Gallant’ı görevden alma kararını ertelediğini aktardı.

Haberde, “Güvenlik durumundaki gelişmeler göz önüne alarak, Netanyahu Savunma Bakanı konusuyla gelecekte ilgilenecek.” ifadelerine yer verildi.

Güvenlik konusundaki duruma ilişkin haberde ayrıntılı bilgiye yer verilmezken, Netanyahu veya Gallant, konuya ilişkin henüz açıklama yapmadı.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, ülkede siyasi krize ve kitlesel protestolara yol açan tartışmalı yargı düzenlemesinin durdurulması için hükümete çağrı yapmıştı.

İsrail, Mescid-i Aksa’da bir Filistinliyi vurdu!