Nâzım Hikmet 119 Yaşında

Yayın tarihi: 15 Ocak 2021 Cuma 11:14 am - Güncelleme: 15 Ocak 2021 Cuma 11:14 am

“Bir mavi kumaşın üstünde unutulmuş olan elin
ve saçlarında
vakur yumuşaklığı canımın içi İstanbul toprağının…”

Hayatını mücadeleye adamış, ardında bıraktıklarıyla hala hafızalarımızda yerini koruyan dünya şairi Nazım Hikmet için her yıl 15 Ocak’ta Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı iş birliğiyle düzenlediğimiz anma programımızı pandemi nedeniyle bu kez online platformlara taşıdık. Nebil Özgentürk ve Bir Yudum İnsan ekibinin katkılarıyla hazırlanan, sürprizlerle dolu programı www.sarıyer.bel.tr ve tüm sosyal medya mecralarımızdan izleyebilirsiniz.

Her yıl, takvim yaprakları 15 Ocak tarihini gösterdiğinde Nâzım sevenleri Tarabya oteli önünde buluşur, büyük ozanın ülkesinden ayrıldığı son kara parçasından denize karanfiller bırakır, tekne ile Karadeniz’e doğru yol alırdı dizeler eşliğinde usulca…

Bu yıl pandemi nedeniyle bir araya gelemesek de sizler için online platformda dolu dolu bir program hazırladık. Nebil Ozgentürk ve bir yudum insan ekibi tarafından çok özel görüntüler eşliğinde hazırlanan Nâzım belgeselini, ardından içerisinde Joan Baez, Genco Erkal, Zeynep Oral, Refik Erduran, Zülfü Livaneli, Timur Selçuk, Cem Karaca, Sunay Akın’ın yer aldığı Tarabya anmalarının 28 yıllık öyküsünü izleyeceğiz. Ayrıca Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı Başkanı Rutkay Aziz duygu ve düşüncelerini bizler için paylaştı.

Nebil Özgentürk ve ekibinin hazırladığı Mavi gözlü deyin yaşam öyküsü ile ülkesinde ayrılışının hikâyesini izliyoruz.