Naci İnci’nin atamalarına iptal davası

Yayın tarihi: 11 Şubat 2022 Cuma 5:40 pm - Güncelleme: 11 Şubat 2022 Cuma 5:40 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile Boğaziçi Üniversitesi’ne kayyum olarak atanan Rektör Naci İnci’nin, Eğitim Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi dekanlıklarına yaptığı vekaleten yaptığı atamalara karşı iptal davaları açıldı.

Kayyum Rektör Naci İnci’nin, YÖK tarafından Eğitim Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi dekanlarının görevden alınmasının ardından vekâleten yapılan atamalara karşı iptal davaları açıldı.

Naci İnci’nin yaptığı atamalara karşı üç fakülteden toplam 25 akademisyen İstanbul Nöbetçi İdare Mahkemesi’ne yürütmeyi durdurma davası açtı. Akademisyenlerin avukatı Dr. Acun Papakçı tarafından mahkemeye sunulan dilekçelerde Maliye Bakanlığı’nın 1999 tarihli yazısı hatırlatılarak dekan ve dekanlık görevine vekaleten atama yapılamayacağına dikkat çekildi.

Dekanlık görevlerinin ne YÖK ne de Rektörlük tarafından Prof. Dr. Fazıl Önder Sönmez, Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu ve Prof. Dr. Naci İnci’ye devredilemeyeceğinin vurgulandığı dilekçelerde, davacı akademisyenlerin fakültelerini yöneten dekanın hukuka uygun atanmamasından doğrudan etkilendiği belirtildi. Naci İnci’nin dekan olarak görevlendirilmesine ilişkin işlemin açıkça yetkisiz olduğu vurgulanan dilekçelerde, toplam üç kişinin üniversiteyi yönettiğinin altı çizildi.

 

Boğaziçi’nin 6 fakültesinin dekanlığını İnci ve yardımcıları yürütüyor!