Boğaziçi’nin 6 fakültesinin dekanlığını İnci ve yardımcıları yürütüyor!

Yayın tarihi: 2 Şubat 2022 Çarşamba 6:14 pm - Güncelleme: 2 Şubat 2022 Çarşamba 6:14 pm

Boğaziçi Üniversitesi’ne AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla atanan rektör Naci İnci ve yardımcıları 6 fakültenin dekanlığını yürütüyor.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi’ne kayyum rektör olarak atanan Melih Bulu’nun yerine göreve getirilen Naci İnci, kendisini Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı olarak atamıştı. ‘Boğaziçi Üniversitesi Rektörlük Kurulu ve Dekanlar’ broşüründe İnci ve 2 yardımcısının 6 fakültenin dekanlığını yürüttüğü yer aldı.

ERDOĞAN’IN TALİMATIYLA FAKÜLTE AÇILMIŞTI

Boğaziçi Üniversitesi’nde Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yasemin Bayyurt Kerestecioğlu, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Özlem Berk Albachten ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rıza Metin Ercan görevden alınmıştı.

Bu kararın ardından İletişim Fakültesi’nin dekanlığına vekaleten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu, Mühendislik Fakültesi’nin dekanlığına ise vekaleten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fazıl Önder Sönmez vekaleten getirilmişti. Fen-Edebiyat Fakültesi’nin dekanlık görevine ise Rektör Prof. Dr. Naci İnci kendisini atadı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla İletişim ve Hukuk fakülteleri 6 Şubat 2021’de açılmıştı. Hukuk Fakültesi dekanlığına da Prof. Dr. Selami Kuran getirilmiş, Prof. Dr. Fazıl Önder Sönmez, Eğitim ve Mühendislik fakülteleri ile öğrenci işleri dekanlığı görevlerinde bulunmuştu. Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu ise İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile İletişim Fakültesi dekanlığını yürütüyor. Fen ve Edebiyat Fakültesi dekanlığına Rektör Prof. Dr. Naci İnci vekalet ederken Hukuk Fakültesi Dekanı ise Prof. Dr. Selami Kuran.

Boğaziçi Mezunları’ndan YÖK kararına tepki: Dekanlar göreve iade edilsin

Rektör Prof.Dr. Naci İnci ve iki yardımcısının vekil olarak Boğaziçi Üniversitesi’nde yürüttüğü görevler:

Prof.Dr. Naci İnci (Fizik Bölümü Öğr. Üyesi):
Rektör
Fen – Edebiyat Fakültesi Dekan Vekili

Prof. Dr. Fazıl Önder Sönmez (Makine Mühendisliği Öğr. Üyesi):
Rektör Yardımcısı
Öğrenci İşleri Dekanı
Burs Ofisi Koordinatörü
Mühendislik Fakültesi Dekan Vekili
Eğitim Fakültesi Dekan Vekili

Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu (Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğr. Üyesi):
Rektör Yardımcısı
İletişim Fakültesi Dekan Vekili
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Vekili

SOSYAL MEDYADA TEPKİ TOPLADI

İnci ve yardımcılarının kendilerini üniversite kadrolarına yerleştirmiş olması sosyal medyada tepki gördü. Kullanıcılar broşürü “utanç tablosu” diyerek paylaştı. Yapılan paylaşımlardan bazıları şu şekilde: