Mutasyona uğramış koronavirüs bulaşan hastalar karantinada

Yayın tarihi: 2 Ocak 2021 Cumartesi 1:35 pm - Güncelleme: 2 Ocak 2021 Cumartesi 2:56 pm

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıkladığı mutasyonlu koronavirüs hastası 15 kişiden 1’i Balıkesir’de karantina altına alınırken, Antep’te de virüs tespit edilen 2 kişi karantinaya alındı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün Twitter hesabından İngiltere’den hava yolu ile gelen vatandaşlara yapılan test sonucunda, 15 kişide mutasyonlu koronavirüs tespit edildiğini açıklamıştı.

Mutasyona uğramış koronavirüs tespit edilen 15 kişiden birinin, Edremit ilçesinin turistik Kızılkeçili Mahallesi’nde yaşadığı öğrenildi. Kimliği açıklanmayan hastanın yaşadığı ev karantinaya alındı. Evin bahçe kapısına “Pandemi tedbirleri kapsamında bu konut görüşme ve ziyarete kapalıdır” yazısı asıldı. Jandarma ekipleri de dün akşamdan itibaren evin önünde 24 saat nöbet tutmaya başladı. Eve giriş ve çıkışa izin verilmiyor.

“TAM BİR KANITIMIZ YOK”

Kızılkeçili Mahalle Muhtarı Ali Deveci, “Maalesef münferit bir olay yaşanıyor. Ama devletimiz, jandarmamız ile beraber gerekli önlemleri hep birlikte aldık. Burada izole edileceğine ve burada kalacağına inanıyorum. Herhangi bir sıkıntı yok. Panik kesinlikle yok. Önlemler had safhada. Mutasyona uğramış virüs müdür değil midir tam bir kanıtımız yok ama gerekli önlemler alınmıştır” dedi.

ANTEP’TE 2 HASTA KARANTİNADA

Antep’te de mutasyona uğramış koronavirüs hastası 2 kişi, evlerinde karantina altında tutuluyor. İngiltere’den geldikten sonra yapılan testlerinde mutasyona uğramış koronavirüs tespit edilen ve evlerinde karantinaya alınan 2 kişinin takibi yapılıyor.

Kimlikleri açıklanmayan ve mutasyonlu virüs taşıyan kişilerin İngiltere’den ilk olarak İstanbul’a geldikleri ardından ise Antep’e döndükleri belirlendi. Filyasyon ekipleri tarafından kente geldikleri andan testleri yapılan bu kişilerin, virüs saptanmasının ardından karantinaya alındıkları belirtildi.

Mutasyonlu virüs Türkiye’ye de sıçradı