Müjdat Gezen’den Selda Bağcan’ı eleştirenlere: Salaklar solaklar!

Yayın tarihi: 30 Ocak 2023 Pazartesi 12:31 pm - Güncelleme: 30 Ocak 2023 Pazartesi 12:32 pm

Tiyatro sanatçısı Müjdat Gezen, “Siz hiç İncil yakan Müslüman gördünüz mü?” diyen Selda Bağcan’ı eleştirenlere, “Salaklar, solaklar” diye sert çıktı.

Selda Bağcan, İsveç ve Danimarka’da Kuran’ın yakılmasını eleştirerek, şunları söylemişti: “Bu olay affedilemez ve izah edilemez. Siz hiç İncil yakan veya yırtan bir Müslüman gördünüz mü? Ben görmedim, göremeyiz de. Böyle olayların bir daha yaşanmamasını diliyorum.”

Bağcan’ın bu açıklaması eleştirilmiş ve IŞİD’in Müslüman olmayan ya da Müslüman olsa da kendileri gibi düşünmeyenlere yönelik katliamları örnek gösterilmişti. Sosyal medyada Bağcan’ın sözleri tartışma konusu olunca Müjdat Gezen devre girdi.

Selda Bağcan: Helalsin Tarkan, nihayet kükredin

“SALAKLAR SOLAR”

Cumhuriyet’e yazan Gezen, Bağcan’a yönelik eleştirilere sert yanıtlar verdi.

Gezen’in yazısındaki bölüm şöyle: “Canım kadar sevdiğim bir arkadaşımdır. Dünya çapında bir sestir. O nedenle de dünyanın pek çok ülkesinde konserler verir. Fakat bazı çevreler, Selda’nın caz konserlerine katılmasını falan eleştirir olmuşlar. Aklıma ilk gelen soru şu oldu: ‘Selda’yı kimler eleştirir?‘ Müzikten anlamayanlar, sesi çok kötü olanlar, kıskananlar, salaklar, solaklar, daha çok var ama terbiyem izin vermiyor. Selda bizi yurtdışında temsil ediyor. Bu ancak, hep birlikte övünmemiz gereken bir durumdur. Gerisi safsata.”