Müjdat Gezen: Bir parçam eksildi

Yayın tarihi: 28 Haziran 2022 Salı 6:38 pm - Güncelleme: 28 Haziran 2022 Salı 6:47 pm

Usta oyuncu Cüneyt Arkın yaşamını yitirdi. Müjdat Gezen yakın dostu Cüneyt Arkın‘ın ardından “Bir parçam eksilmiş gibi hissediyorum.” ifadelerini kullandı.

Yeşilçam efsanesi usta sanatçı Cüneyt Arkın 85 yaşında yaşamını yitirdi. İstanbul Beşiktaş’ta özel bir hastanede tedavi altına alınan Arkın bu sabah yaşama veda etti. Hastaneden yapılan açıklamada, usta oyuncunun kalbinin durması sebebiyle hayatını kaybettiği açıklandı.

MÜJDAT GEZEN ANLATTI

Arkın’ın yakın dostu 79 yaşındaki Müjdat Gezen arkadaşı Arkın’ı TELE1’e anlattı. Gezen Cüneyt Arkın için “Bir kere bir demokrattı, ikincisi cumhuriyetçiydi, üçüncüsü de çok sağlam bir Atatürkçüydü.” dedi.

Yıllarca aynı sahnede rol aldınız neler hissediyorsunuz?

Bir parçam eksilmiş gibi hissediyorum. 1960’lı yılların başlarıydı, birlikte sinema filminde oynadıktan bu yana abi-kardeşliğimiz hep devam etti. Benim yalnız aile dostum değildi, ondan daha yakın bir ilişkim vardı. Çok çok seviyordum onu, Betül’ü, çocuklarını… Hep beraber yaşadığımız güzel günleri… Bambaşka bir duygu bırakıp gitmesi, hoş olmadı, hiç hoş olmadı. 3 gün evvel telefon etti bana Betül. Cüneyt Abi ile de konuştum. ‘Nefes almakta biraz zorlanıyorum’ dedi. Benim de aile doktorum var Gündüz Bey.  Arabaya bindirdim Kadıköy’den, geldi Cüneyt Abi’nin evine. Muayene etti. KOAH. Sonra aradım Gündüz’ü, Pek iyi görmedim.’ dedi. Aynı günün gecesinde fenalaşıyor, küt diye düşüyor ve kalbi duruyor. Doktorlar geliyor ama hayata döndüremiyorlar, 45 dakika kalp masajı yapıyorlar, olmuyor. Bir alet lazımdı, oksijen aleti, o alet geldi hemen eve rahat nefes alsın diye. Ama olmadı. Bizi bıraktı gitti işte…

Cüneyt Arkın ile unutamadığınız bir anınız var mı?

Çok fazla var. Birden fazla anım var, 60’lı yıllarda var. Ben onunla bir film yapıyordum; Cüneyt Arkın, Filiz Akın, Müjdat Gezen. Siyah-beyaz bir filmdi. Ben kötü adamı oynuyorum, o iyi adamı. Ben atın üstündeyim, tüfekle beni vuruyor, ben vurulup düşüp öleceğim. Bir türlü ölemiyorum. Vuruyor yine ölemiyorum, tekrar tekrar. En nihayetinde rejisör Süreyya vardı, Ya Müjdatcım hayatında hiç mi ölmedin?’ dedi. Ben de ‘Hayatımda hiç ölmedim’ dedim. Başladık gülüşmeye. Ben o zamanlar küçüğüm daha gencecik bir sinema oyuncusuyum. Tiyatrodan geçmişim. Sonra bana nasıl vurulacağını, at üstünden nasıl düşüleceğini öğretti, çalıştırdı. Çektik oldu. Arkasından ben oyun koydum sahneye o da oynadı. Üç tane oyun üst üste koydum, üçünde de oynadı. Cüneyt Arkın rolünde oynadı, Kara Murat rolünde oynadı, çok güzel günlerimiz geçti. Aile dostundan öte bir abi-kardeş gibi büyüdük. Perşembe günü göndereceğiz, gidecek Cüneyt Abim.

En son ne zaman birlikte çalıştınız?

En son pandemiden önce çalıştık. Şarkılar Seni Söyler, Pera Müzikali ve Çalsın Sazlar oyunlarında birlikte oynadık. En son pandemiden önce Çalsın Sazlar’da oynadık beraber.

Türk sineması Cüneyt Arkın gibi bir ustayı kaybetti…

Bu tip insanların yeri kolay doldurulamıyor. Cüneyt Abi dublör kullanmayan  bir aktör, elini kırar kolunu kırar, bacağını kırar, yara alır, bana mısın demezdi. Çok değişik bir oyuncuydu. Sadece macera ve tarihi filmler değil Maden gibi çok hoş filmleri de vardı. Türk sinemasında iyi filmlere imza atmış aktördür.

En beğendiniz filmi hangisiydi, onu hangi filmiyle hatırlayacaksınız?

Ben Maden’i çok beğenirim. Ondan evvel de Türkan’la (Şoray) yaptığı, Filiz Akın’la, Fatma Girik’le yaptığı bütün filmleri benim için özeldir. Çünkü iyi aktördü çok. Yalnız fiziğe dayalı bir aktör değildi yani.

Toplumsal olaylara bakışıyla da bilinirdi…

Cüneyt Abi bir kere bir demokrattı, ikincisi cumhuriyetçiydi, üçüncüsü de çok sağlam bir Atatürkçüydü.

Oyunculuğunun yanı sıra toplumsal olaylara bakışı ile bilinirdi, sizin de yargılandığınız bir dönem oldu, cumhurbaşkanına hakaretten yargılandınız o dönem Cüneyt Arkın yanınızda mıydı bu konuda bir görüşmeniz oldu mu?

Hep yanımdaydı. O zaman birlikte de oynuyorduk, hep yanımda oldu. Manevi olarak Cüneyt Arkın’ın bir insanın yanında olması bence yeterlidir. İyi bir demokrattı, iyi bir cumhuriyetçiydi. Çok güzel adamdı… Belki ileride bir gün bilinmez ama belki gene beraber bir filmde veya oyunda oynarız. Bu dünyada olması şart değil.

Cüneyt Arkın’ın ardından… Banu Alkan gözyaşlarına hâkim olamadı