Muharrem İnce kasetini yayan hesap AKP trolü çıkınca Twitter’dan uçtu

Yayın tarihi: 12 Mayıs 2023 Cuma 3:15 pm - Güncelleme: 12 Mayıs 2023 Cuma 3:26 pm

Memleket Partisi Lideri Muharrem İnce hakkında olduğunu iddia ederek görüntüler paylaşan Ali Yeşildağ (Ali_Yesilda) adlı Twitter hesabı silindi. Hesabın AKP’lilerle ilişkili olduğu iddia edilmişti.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce hakkında olduğunu iddia ederek görüntüler paylaşan Ali Yeşildağ (Ali_Yesilda) adlı Twitter hesabı silindi.

Sosyal medya manipülasyonu araştırmacısı Dr. Tuğrul Elmas hesabın izini sürerek, söz konusu paylaşımları yapan hesabın daha önce ‘psikolog Ayşe Minyeli’, şair İsmet Özel, sosyal medyadan iktidar mensupları hakkında çeşitli iddialar paylaşan Muhammet Yakut ve haber kanalı ‘5N1K’ gibi hesapları taklit ettiğini yazdı.

Diken’in Elmas’ın analizlerinden aktardığına göre hesap daha önce muhalif gazetecileri hedef alarak hakaret ederken AKP’yi destekleyen paylaşımlar da yaptı.

Hesabın ilk olarak ‘İsmet Özel’ adıyla açıldığını belirten Elmas, “Hesabı ilk duyuran ve takip edin diyen isim Menzil cemaatinden Dr. Ali Edizer. Takipçileri de onaylamış hemen” diye de ekledi.

Bunlar otaya çıkınca hesap bugün silindi. Profile girenler, “Böyle bir hesap yok” yazısıyla karşılaşıyor.

Muharrem İnce’den yeni açıklama! Baraj altı vurgusu

Seçim gecesi ‘giriş yasağı’ mesajı sonrası Turkcell hisseleri çakıldı!

ORC’den seçime iki kala son anket! İlk turda bitiyor