Seçim gecesi ‘giriş yasağı’ mesajı sonrası Turkcell hisseleri çakıldı!

Yayın tarihi: 12 Mayıs 2023 Cuma 12:55 pm - Güncelleme: 12 Mayıs 2023 Cuma 2:03 pm

Turkcell’de  seçim gecesi teknik çalışma yapılacağı yönünde çıkan haberler sonrasında Turkcell hisseleri borsada yüzde 5 düşüş yaşadı. Borsa İstanbul Turkcell hisselerindeki düşüş sonrası devre kesici uyguladı.

Turkcell yönetiminin İstanbul merkezinde ki çalışanlarına mesaj atarak seçim gecesinde, “teknik altyapı çalışmaları” sebebiyle de plaza ve ofislere de giriş yapılmayacağı bildirildi.

Borsa İstanbul ise bugün güne yüzde 1,02’lik yükselişle açılmasından hemen sonra da düşüşe geçtiği ifade edildi. Endekste yaşanan düşüş ve öne çıkan haberlerle ilgili de Turkcell hisseleri devre kesti. Saat 12:20 itibariyle de gelen haberlere göre Turkcell’de yaşanan kaybın yüzde 5’i aştığı bildirildi.

Borsa İstanbul’da devre kesici uygulandı!

KAP’A AÇIKLAMA

Turkcell’den yapılan KAP’a yapılan açılamada şu ifadelere yer verildi:

TCELL.E İşlem Sırasında Devre Kesici Uygulaması Başlamıştır.

TCELL.E işlem sırasında sürekli işleme ara verilmiş, tek fiyat emir toplama başlamıştır.

 

“ÖNCEKİ SEÇİMLERDE DE YAPTIK”

Turkcell’den kamuoyuna yapılan resmi açıklamada şunlar yer aldı:

“Özellikle etkileşimin arttığı seçim gibi dönemlerde sağlıklı iletişim sağlanması ve iletişim altyapısının sürdürülebilirliği amacıyla önlemler alınması gereklidir. Bugün sosyal medyaya yansıyan mesajın kaynağı, Turkcell çalışanlarına yapılan şirket içi bilgilendirme notudur. Geçmiş yıllarda her seçim döneminde rutin olarak yapıldığı gibi bahsi geçen çalışma, Turkcell’in seçim günü tüm ülkeye sağlıklı ve kesintisiz hizmet verebilmesi için teknik altyapının güçlendirilmesini, kötü niyetli erişimlerin engellemesini ve bilişim altyapılarına yönelik güvenlik tedbirlerinin alınmasını içermektedir. Seçim gecesi görevli ve yetkili olmayan Turkcell çalışanlarının VPN üzerinden sisteme bağlanıp herhangi bir aksaklığa veya olumsuzluğa neden olmaması hedeflenmektedir. Müşterilerimizi etkileyen herhangi bir durum söz konusu değildir.”