Mimarlar Odası’ndan TELE1’e ödül

Yayın tarihi: 3 Ekim 2023 Salı 12:37 pm - Güncelleme: 3 Ekim 2023 Salı 12:37 pm

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, mimar Emre Madran anısına düzenlediği ‘Koruma Alanında Emre Madran Basın Ödülleri’nde Tele1 Genel Yayın Yönetmeni Yanardağ ve Ankara Temsilcisi Lüle’yi ödüle layık buldu.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin mimar Emre Madran anısına verdiği ‘Koruma Alanında Emre Madran Basın Ödülleri sahiplerini buldu. ‘Dayanışma Ödülü’ olarak Tele1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, Televizyon haberciliği dalında Tele1 Ankara Temsilcisi Zeynel Lüle’ye ödül verildi. Ödüller dün akşam ‘2 Ekim Dünya Mimarlık Günü’nde’ düzenlenen bir törenle sahiplerine verildi. Tutuklu gazeteci Barış Pehlivan da ‘Dayanışma Ödülü’ alanlar arasında yer aldı.

Ödüller Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan ve Yönetim Kurulu üyeleri tarafından sahiplerine verildi. Merdan Yanardağ’ın ödülünü kanalımızın Ankara Temsilcisi Zeynel Lüle aldı. Ankara Kalesi’nde ki Yüksel Erimtan Müzesi’nde gerçekleşen ödül töreninde konuşmacılar, iktidar baskısı altındaki medya çalışanlarının, her türlü zorluğa rağmen mesleklerini yerine getirme gayretinde olduklarını ve tüm olumsuz şartlara rağmen mücadelenin devam edeceğini söylediler. TV Haberciliği dalında ayrıca Halk TV’den İsmail Küçükkaya, Ferit Demir, Flash HaberTV’den Fatih Ertürk, Cadde TV’den Barış Hacısalihoğlu, KRT TV’den Barış Can ve Sözcü TV’den Tarık Işık ödüle layık görüldü. Törende, yazılı basın, internet gazeteciliği ve uluslararası basın dalında ödüller de sahiplerini buldu.

YAZILI BASIN DALINDA

Cumhuriyet Gazetesi Muhabir Merve Kılıç Dokuzoğlu

Sözcü Gazetesi Muhabir Yavuz Alatan

Birgün Gazetesi Atilla Aşut

İNTERNET GAZETECİLİĞİ DALINDA

Pencere TV -Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Abadan

Sonsöz Gazetesi- Murat Özbülbül /Taner Topçu

YEREL GAZETE DALINDA

Anayurt Gazetesi Demet Aran

ULUSLARARASI BASIN DALINDA

The New York Times Ben Hubbard Suzy Hansen

The Guardian Sara Tör

2023 EMRE MADRAN KORUMA ALANINDA DAYANIŞMA ÖDÜLÜ

Merdan Yanardağ, Barış Pehlivan

2023 EMRE MADRAN KORUMA ALANINDA ONUR ÖDÜLÜ

Akbelen Direnişi adına Nejla-Esra Işık

2023 EMRE MADRAN KORUMA ALANINDA ÖZEL ÖDÜLÜ

Avukat Turgut Kazan ve Avukat Gökçe Bolat

BAMAD’dan Merdan Yanardağ’a ‘Basın Özgürlüğü’ ödülü!