BAMAD’dan Merdan Yanardağ’a ‘Basın Özgürlüğü’ ödülü!

Yayın tarihi: 2 Ekim 2023 Pazartesi 3:25 pm - Güncelleme: 2 Ekim 2023 Pazartesi 3:41 pm

Basın Özgürlüğü ve Medya Araştırmaları Derneği (BAMAD), TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ‘ı ‘Basın Özgürlüğü Ödülüne’ layık gördü. Ödülü, Merdan Yanardağ’ın oğlu Alp Yanardağ, İzmir’in Seferihisar ilçesinde düzenlenen tören ile aldı.

‘4 Soru 4 Yanıt’ programındaki ifadeleri montaj kumpasıyla bağlamından koparılan ve sosyal medyada yürütülen linç kampanyası sonucunda tutuklanan TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, Basın Özgürlüğü ve Medya Araştırmaları Derneği (BAMAD) tarafından Basın Özgürlüğü ödülüne layık görüldü.

Yanardağ’ın ödülünü, İzmir’in Seferihisar ilçesinde düzenlenen ödül töreninde oğlu Alp Yanardağ aldı.

Alp Yanardağ, “Defalarca uyarılmasına rağmen, ‘bakın içeri alırlar’ sizi denilmesine rağmen, ‘ben gazeteciyim bunları söyleme devam edeceğim’ dediği için onunla çok gurur duydum” dedi.

Yanardağ, ödül töreninde şunları söyledi:

“Burada olmak benim için hem hüzünlü hem de gurur verici. Babamı çok örnek aldım. Çok takdir ettim. Ben de bu yüzden gazetecilik mezunu olup, gazeteci oldum, TELE1’de çalışmaya başladım. Keşke burada olup ödülü o olsaydı diye üzülüyorum. Ama bir yandan da hiç yılmadan her koşulda, her olumsuzlukta hala bildiğini söylemeye devam ettiği için, defalarca uyarılmasına rağmen, ‘bakın içeri alırlar’ sizi denilmesine rağmen, ‘ben gazeteciyim bunları söyleme devam edeceğim’ dediği için onunla çok gurur duydum.

Seferihisar Belediyesi’ne, değerli belediye başkanına çok teşekkür ediyorum bu değerli etkinlik için. Öyle bir dönemden geçiyoruz ki gazetecilik yapmak çok zor. Haber yapıyorsunuz, haberi erişim engeliyle engelliyorlar. TELE1 ekranlarını karartıldığını biliyorsunuz. Babam 10 yıl önce de hapse girdi. Ben üniversite öğrencisiydim o zaman. Susturamadılar. Çıktı yine devam etti. Susturulamayacaklarını anlayınca tekrar içeri aldılar. Hem de 62 saniyelik montaj bir video ile… 20 dakikalık bir video ellerinde. Kime sorsanız bunu anlayacak düzeyde. Montaj video. Ama gelin görün ki bugün babam 3 buçuk aydır içeride. Ve seçimi kaybetmemizden dolayı maalesef insanların demoralize olduğunu gördüler, ‘zaman bu ‘ deyip saldırdılar. Maalesef biz de bunun sonucunu yaşıyoruz.

Bu basın kampını çok değerli buluyorum. Çünkü tam da herkesin demoralize olduğu, bütün muhalif güçlerin demoralize olduğu bu dönemde basına çok büyük iş düşüyor. Tekrar umudu yeşertmek… Bu yüzden çok kıymetli. Önümüzde önemli bir mücadele var.”

YETİŞKİN: İNANIYORUM Kİ ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞUP TERKAR ARAMIZDA OLUR

Törende, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin de konuştu. Yetişkin, Merdan Yanardağ’ın özgürlüğüne kavuşmasını temenni ederek, şunları söyledi:

“Benim Merdan Yanardağ ile sohbet etme şansım oldu. Ayın 4’ünde Çağlayan’da mahkemesi var. İnanıyorum ki özgürlüğüne kavuşur ve tekrar aramızda olur. İnanıyorum ki bu ödülü oğlu direkt kendisine verme şansı yakalar. Bu kamptan çok büyük sonuçlar çıkacağına inanıyorum.”

Merdan Yanardağ operasyonu böyle anlatmıştı…