Milletvekilliği düşürülen Gergerlioğlu TELE1’de: Milletin iradesi ayaklar altına alınıyor

Yayın tarihi: 18 Mart 2021 Perşembe 1:22 pm - Güncelleme: 18 Mart 2021 Perşembe 1:45 pm

Milletvekilliği düşürülen HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu TELE1’de yayınlanan Gün Ortası programına konuk oldu. Gergerlioğlu, “Ben buradayım Anayasa Mahkemesi kararı çıkana kadar Meclis’ten ayrılmıyorum” dedi.

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkındaki hapis cezası kararı TBMM Genel Kurulu’nda okundu. Böylece Gergerlioğlu’nun milletvekilliği düşürülmüş oldu. Kararı tanımayacağını söylenen Gergerlioğlu, Meclis’te direnmeye devam ediyor.

Begümhan Aydoğan’ın sunduğu Gün Ortası programına bağlanan Gergerlioğlu, şunları söyledi:

“Biliyorsunuz dün Meclis’te bir darbe yaşandı. Darbe sadece bomba atılarak yapılmıyor milletin iradesi ayaklar altına alarak da yapılıyor. Biz bu kararı tanımadığımızı söyleidk Genel Kurul’dan çıkmadım, arkadaşlarım da çıkmadı. Akşam Genel Kurul’daydık daha sonra HDP Grup Toplantısı odamıza geçtik. Sabaha kadar oradaydım, grup toplantı odamızda sabahladım. Arkadaşlarımız nöbet sistemi oluşturdu; her gün bana destek verecekler. Ben buradayım Anayasa Mahkemesi kararı çıkana kadar Meclis’ten ayrılmıyorum. Hakkımda hukuksuz bir karar vardı ortada, dönem sonuna kadar beklemesi gerekiyordu. Yargıtay’da bir üyenin itirazına rağmen cezam onandı hemen de büyük bir hevesle karar okundu. Ben ama Meclis’te direnmeye devam edeceğim, bu önemli bir direniştir. Milletin iradesine yönelik bu saldırı hem ulusal hem uluslararası camiada kabul edilmiyor. Ben milletin bağrında kalbinde bekliyorum. Adalet Nöbeti oluşturduk ve her kesimden destek alıyorum.”

Olası polis müdahalesine ilişkin de konuşan Gergerlioğlu, şunları söyledi:

“Anayasa Mahkemesi’nin kararı beklenmedi. “Bu ne acelecilik?” dedik ama buna rağmen yaptılar. Bütün bunlara rağmen zorbalıkla bizi buradan alıp götürürlerse bunun kamuoyu vicdanında karşılığı olmaz.”