Öğretmenler katledilen İbrahim Oktugan için derse girmedi! Bazı okullar boş kaldı

Yayın tarihi: 10 Mayıs 2024 Cuma 11:02 am - Güncelleme: 10 Mayıs 2024 Cuma 11:09 am

İstanbul’da Türk Eğitim Sen başta olmak üzere çeşitli sendikalara üye öğretmenler, İbrahim Oktugan’ın Iraklı öğrenci Y.K. tarafından öldürülmesini protesto etmek için bugün derse girmedi. Kartal’daki bazı okullar, grev nedeniyle boş kaldı.

İstanbul Eyüpsultan’da özel bir lisede okul müdürü olan İbrahim Oktugan’ın, 17 yaşındaki Iraklı lise öğrencisi Y.K. tarafından silahlı saldırıya uğrayarak hayatını kaybetmesinin ardından, Türk Eğitim Sen, Eğitim İş, Eğitim Sen, Hürriyetçi Eğitim Sen, Anadolu Eğitim Sen, Eğitim Gücü Sen, TÖB-Sen, öğretmenlere iş bırakma çağrısı yaptı.

Bugün Kartal’da bulunan Medine Tayfur Sökmen İlkokulu ve TOKİ Şehit Mustafa Kartal Ortaokulu grev nedeniyle boş kaldı. Öğretmenlerinin okula gelmeyeceğini haber alan veliler, öğrencilerini okula göndermedi. Greve katılmayan öğretmenlerin öğrencileri ise okula geldi.

Öğretmenler katledilen İbrahim Oktugan için derse girmedi! Bazı okullar boş kaldı

Sadece bir öğrenciyle okula gelen servis şoförü Adem Ayka, “Grev olduğunu söylediler, müdür beyin öldürülmesinden dolayı. Öğretmenlerimizin bir tepki grevi olacağını söylediler. O yüzden de bir tane öğrenci ile geldim. Öğrenci gelmedi. Normalde kapasitemize göre alıyorduk 15 öğrencimiz vardı. Ama bugün bir tane öğrenciyle geldik, dersler boş geçecek diye. Gruplardan yazdılar, ‘Gelmiyoruz.’ diye.” dedi.

Öğrencisini okula getiren bir veli ise, “Öğretmen geldi diye bir duyum aldım ama. Sendikaya bağlı öğretmenler bıraktı diye biliyorum. Sendikaya bağlı olmayan öğretmenler gelmek zorunda kaldı.” diye konuştu.

Öğretmenler katledilen İbrahim Oktugan için derse girmedi! Bazı okullar boş kaldı

Öğretmenler Iraklı öğrenci tarafından katledilen İbrahim Oktugan için iş bırakıyor!

Kaynak: DHA