Geceyi mecliste geçiren Gergerlioğlu: Bu irade milletindir ancak millet alır

Yayın tarihi: 18 Mart 2021 Perşembe 9:46 am - Güncelleme: 18 Mart 2021 Perşembe 2:34 pm

HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu‘nun hakkındaki hapis cezası kararı TBMM Genel Kurulu’nda okunmasının ardından milletvekilliği düşürüldü. Vekilliği düşürüldükten sonra mecliste nöbete başlayan  Gergerlioğlu sosyal medyada paylaştığı bir videoda, “Milletin iradesi için demokrasi nöbetindeyiz. Millet bize bu iradeyi verdi ve yine millet alır” dedi.

Vekilliği düşürüdükten sonra demokrasi nöbetine başladığını belirten Gergerlioğlu, “Meclisteyim ayrılmadım. Vekilliğim düşürüldü ama ben ayrılmadım direniş yolunu seçtim arkadaşlarımla birlikte buradaydık” dedi. Geceyi koluğun üzerinde geçirdiğini belirten Gergerlioğlu, “Milletin iradesi için demokrasi için nöbetteyiz. Ulusal ve uluslararası kamuoyundan çok güçlü bir destek aldık  ve bu destek devam edecek çünkü çok ağır bir kararla karşı karşıyayız aceleci afaki ve hasmane siyasi bir karar” ifadelerini kullandı.

HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun milletvekilliği düşürüldü

“MİLLETİN DESTEĞİNİ BEKLİYORUM”

Anayasa mahkemesinin kararına kadar meclisten ayrılmayacağını belirten Ömer Faruk Gergerlioğlu,  “Biz milletin iradesiyle geldik, millet bize bu iradeyi verdi ve yine millet alır. Milletin desteğini bekliyorum. Anayasa mahkemesi sonucuna kadar ayrılmayacağım. Burası demokrasi nöbetinin yeri olacak. Bana destek vermek isteyen tüm kişi ve kurum kuruluşları HDP grup toplantı odasındayım burada destek verebilirler. Burayı Türkiye’deki tüm hukuksuzluklara karşı direniş yeri olarak kabul ediyorum” dedi.

 

Gergerlioğlu TELE1’e konuştu: Milli iradeyi ayaklar altına alan bir karardır

 

“TOPYEKUN KARŞI DURUŞ SERGİLEYECEĞİZ”

HDP için açılan kapatma kararına da değinen Gergerlioğlu, “Dün partimize yönelik kapatma davası açıldı bu demek ki topyekûn bir saldırı var. Biz de buna topyekun bir karşı duruş sergilemek zorundayız. bu parti kapatma vekillikten düşürme çabalarının boş olduğunu belirtiyorum”  diye konuştu.