Microsoft EA Play sistemini Xbox PC Game Pass kütüphanesine getiriyor

Yayın tarihi: 19 Aralık 2020 Cumartesi 7:00 am - Güncelleme: 18 Aralık 2020 Cuma 5:43 pm

Xbox PC Game Pass’e gelmesi planlanan EA Play biraz gecikecek. İşte Xbox PC Game Pass ve EA Play ile ilgili son detaylar.

Oyun sektöründeki önemli isimlerden biri olan Microsoft, Game Pass sistemini yaygınlaştırmak için yoğun efor sarf ediyor. Bilindiği üzere bu sistem öncelikli olarak Xbox One için kullanıma sunulmuştu. Game Pass sayesinde oyun severler aylık sabit bir abonelik ücreti ödeyerek Game Pass kütüphanesinde yer alan oyunları diledikleri kadar oynayabiliyorlar.

Microsoft bu sistemin üzerine bir de EA Play sistemini entegre etmişti. EA Play ile Electronic Arts kütüphanesinde bulunan tüm oyunlara erişim imkanı sunuluyordu. Ayrıca yeni çıkan EA oyunları için de 10 saatlik bir deneme süresi veriliyordu. Satın alımlarda ise yüzde 10’luk bir indirim açıklanmıştı.

EA Play

Tüm bu açıklamalar ışığında Microsoft’un PC tarafındaki Game Pass sistemini Aralık ayında güncellemesi ön görülüyordu. Fakat bu olmadı.

Microsoft’tan yapılan son açıklamada EA Play sistemini PC’deki Game Pass sistemine 2021 yılında entegre edileceği belirtildi. Microsoft yetkilileri daha kusursuz bir deneyim için biraz daha süreye ihtiyaç duyduklarını açıkladılar.

Dip not olarak belirtelim. EA Play aboneliğinin de yer aldığı Xbox Game Pass Ultimate aboneliğinin aylık ücreti 45TL. Elbette bu abonelik fiyatını farklı metotlarla daha ucuza getirmek de mümkün.

Ray Tracing 30 yıllık konsola geldi! İşte detaylar